20 Eylül 2013

Kolay çıtır börek


Yapılışı pratik, fazla malzeme gerektirmeyen atıştırmalık çıtır çıtır börekler...Börekleri akşamdan hazırlayıp buzdolabında saklayabilir,ertesi gün pişirebilirsiniz.

Malzemeler.
  • 2 yufka
  •  yufkaların arasına sürmek için biraz sıvıyağ
  • beyaz peynir yada istediğiniz iç malzemesi
Yapılışı:
  1. Bir yufkayı serin , üzerine 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ ,2 yemek kaşığıda su gezdirin.Fırça ile yufkanın her tarafını yağlayın.
  2. İkinci yufkayıda üzerine serip aynı şekilde yağlayın.Ortadan ikiye bölerek uzun kenarına iç malzemeyi koyun biraz sıkıca sarın çok gevşek olmasın.Üçer parmak aralıklarla kesin.
  3. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine fırçayla yine su ve sıvıyağ karışımı sürün.200 derede üzerleri kızarana kadar pişirin .

2 yorum:

  1. Börek olsun da nasıl olursa olsun :)) Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Börek olsun da nasıl olursa olsun :)) Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA