19 Eylül 2013

Truffle Kurabiye

Yapımı oldukça kolay,dışındaki hafif sert  kabuğun altında yumuşacık bir lezzet truffle kurabiyeler.Yapıldığı günün akşamı bizde sadece 3 kurabiye kaldı,başka söze gerek varmı?

Malzemeler:
  • 50 gr yumuşamış margarin yada tereyağ
  • 1 su bardağ ıun (cup ölçüsü 200 ml)
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çırpılmış yumurta
  • 1 tatlı kaşığı portakal suyu( ben portakal olmadığından limon suyu kullandım)
  • 25 gr kakao
  • Üzeri için yarım su bardağı pudra şekeri
Yapılışı:
  1. Toz şekeri rondo yada mutfak robotunda çekerek inceltin.Pudra şekeri dışındaki kuru malzemeleri yoğurma kabına alın.
  2. Margarini ekleyip parmak uçlerınızla yedirin.Yumurtayı ilave edip yoğurun .
  3. Cevizden daha ufak parçalar alıp yuvarlayın.Derin bir kaseye koyduğunuz pudra şekerine her yerini bolca bulayarak ,pişirme kağısı serdiğiniz tepsiye dizin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.



0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA