02 Ekim 2007

PATLICANLI DİZME



Patlıcanları kızartmadan daha hafif bir şeyler yapmayı düşünürken böyle bir yemek ortaya çıktı.Görüntü olarak benzer tarifler görmüştüm ,sanırım yapılışıda hemen hemen böyledir. Hazırlamasıda çok vakit almıyor o yüzden pratik bir yemek oldu benim için.
Malzemeler:
  • 750 gr kıyma
  • 4 adet patlıcan
  • 4 adet orta boy patates
  • 4 adet domates
  • 1 paket knor köfte harcı
Yapılışı:
  • Köfte harcının üzerindeki tarife göre köftenizi yoğurun.Büyükçe yuvarlak köfteler yapın.
  • Patlıcanları alaca soyup üzerlerine tuz dökün biraz bekletip yıkayın,süzün.
  • Patates ve domatesleride dilimleyin.
  • Borcam yada payreks bir fırın kabına ,sırayla bütün malzemeyi dizin.Yeterli olacak kadar salçalı ,tuzlu su hazırlayıp üzerine gezdirin.Alüminyum folyo ile üzerini güzelce kapatın.180 derece fırında pişirin.
İsterseniz köfte harcı kullanmayıp bildiğimiz normal köftedende yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...


9 yorum:

  1. Ellerine saglik, harika olmus.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. patlıcan dizme harika görünüyor ellerine sağlık özelliklede kızarmadığı için çok sağlıklı olmuş afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. Nalan'cım çok lezzetli bir yemek olmuş. Ellerine sağlık. İyi ramazanlar...

    YanıtlaSil
  4. Çok hafif ve sağlıklı bir yemek olmuş eline sağlık.

    Hesna

    YanıtlaSil
  5. Selam Nalan'cım,
    Harika görünüyor. Ellerine sağlık.
    Etkinlikteki pastan da çok güzel.
    Öpüyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. canım inanmayacaksın ama bu akşam bende yaptım. Ramazan etkinliklerinden almıştım. Çok güzel oldu. Seninde ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Aybike'ciğim çok teşekkür ederim.

    Füsun evet kızarmayınca çok hafif oluyor biliyorsun...

    Ebru'cuğum çok sağol...

    Hesna'cığım teşekkürler...

    YanıtlaSil
  8. Ebru'cuğum çok teşekkür ederim canım !

    Serpil'ciğim afiyet olsun seninde eline sağlık teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  9. İştah kabartan bi yemek olmuş.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA