29 Ekim 2007

ISLAK BÖREK




 Malzemeler:
  • 6 adet yufka
  • yarım paket erimiş margarin
  • 1 su bardağı su
  • içi için beyaz peynir ve rende kaşar peynir karışımı
  • üzeri için yumurta sarısı,susam
Yapılışı:
  • Erimiş margarin ve suyu bir kapta karıştırın.3 yufkayı aralarına bu harçtan sürerek üst üste koyun.Sigara böreği yapar gibi 12 üçgen parça kesin.Ucuna peynirli harçtan koyarak sarın.
  • Pişirmeden önce her bir böreği su koyduğunuz derin bir kapta 15,20 saniye bekletip elinizle ezmeden yavaşça sıkıp fazla suyunu alın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısı ve susam serpin.200 dereceye ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin.

8 yorum:

  1. Sevgili Nalan, geçenlerde arkadş bu börekten soruyordu. Sayfana yönlendireyim. Yapılışı farklı ve güzel görünüyorlar.
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglik canim bayramimizi kutalrim

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Nalan Börek nefis gözüküyor
    Gerçekten bu kadar kabarıyor mu börek. yufkadan yaptığım hangi börek olursa olsun ben bu kadar kabartamadım

    YanıtlaSil
  4. Lavantin teşekkürler,umarım arkadaşın beğenir.sevgiler...

    Nihan'cığım teşekkür ederim...

    Meral'ciğim evet kabarıyor.Sıcak sıcak nefis oluyor denemeni tavsiye ederim inşallah beğenirsin canım sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik Nalancigim. Ziyaretin icin tesekkur ederim.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Borekler cok nefis gorunuyor cok guzel kabarmis. Ellerinize saglik. Siteme Ziyaretiniz icin tesekkurler.
    www.cafeikra.blogspot.com
    Ilker

    YanıtlaSil
  7. Börekler ne kadar harika olmuslar öyle,görünüslerine bayildim.Ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  8. Ziyaretiniz için hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar,sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA