30 Ekim 2007

MİNİK ALMAN PASTALARI (bloglardan denemeler)


Hatice'nin bu tarifini ne zamandır denemek aklımdaydı.Geçtiğimiz bayramda evde tatlı haricinde ikramlık bir şeyler olsun diye yaptığım bir kaç çeşitten biride minik pastalardı.Ev halkıda, ikram ettiğim misafirlerimizde çok beğendiler.Oldukça hafif ve lezzetli bir tarif.Özellikle kremasını çok beğendim.Şekerini biraz azaltıp supangle yada puding niyetine yapabilirsiniz.Ben artan kremayı çocuklar sevdiği için kaselere koydum.Belirtmek istediğim bir şeyde bu ölçülerle yapılan pasta kalabalık misafirler için daha ideal. Eğer az kişi için yapacaksanız bence ilk seferde yarım ölçü yapın ,oldukça bereketli oldu çünkü benim pastalar :)
Tarifi değiştirmeden aynen yazıyorum.İsterseniz Hatice'nin tarifinede buradan bakabilirsiniz.


Malzemeler:

1kg un
125gr margarin (yumuşak)
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
30gr yaş maya (veya 2 tatlı kaşığı kuru maya)
1 tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı ılık su


Yapılışı:

Ilık su, süt, maya, şeker ve tuzu karıştırarak 1 saat bekletin.
Diğer malzemeleri katıp iyice yoğurun. Hamur 2 katına çıkana kadar mayalanması için bekleyin.
Hamuru merdane ile 1 parmak kalınlığında açıp (hamur çok ince olmasın) su bardağı ile daireler kesin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizip yarım saat tepside mayalandırın.
200C kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra ekmek bıçağı ile ortasını kesin ve krema torbası ile (krema torbası yoksa buzdolabı poşetinin ucunu kesip kullanabilirsiniz) kremasını doldurun.
Üzerine elekle pudra şekeri eleyin.

Kakaolu krema:

Malzemeler:

1lt süt
1/2lt. su
1 su bardağı un
500gr toz şeker
3 yemek kaşığı kakao (ben 100 gr'lık paketin tamamını koydum)
125gr margarin
2 yumurta

Hazırlanması:


Yumurta, un, şeker ve kakaoyu iyice karıştırın. Süt ve suyu ilave ederek ateşin üzerinde karıştırarak pişirin. İneceğine yakın yağını ekleyip iyice karıştırın. Üzeri kurumasın diye ara sıra karıştırarak soğutun.

NOT:Ben pastaları bir gün önceden hazırlayıp kapaklı pasta kabında buzdolabına koymuştum.Ertesi gün baktığımda üstlerine serptiğim bütün pudra şekeri erimişti.Bu yüzden siz pudra şekerini servis yapmadan hemen önce serpin.Birde servisten 1 saat önce buzdolabından alıp oda ısısına geldiğinde servis yaparsanız daha lezzetli oluyor,tabi seçim size kalmış soğukta yiyebilirsiniz.

21 yorum:

  1. merhabalar arkadaşım ne güzel tarifler ellerine sağlık, karnım acıktı bu güzelliklerden yemeye geldim evde yoksun olsun yine gelirim.Sevgilerimi bırakıyorum. Aliye

    YanıtlaSil
  2. canimcim ellerine saglik tamda yarina misafire ne yapacagim derken bu tarif benim icin cok iyi oldu süpersin valla :)

    YanıtlaSil
  3. pardon isim birakmamisim tekrar Ellerine saglik !

    YanıtlaSil
  4. Aliye'ciğim hoşgeldin,uzanıp alıverseydin bir pasta canım gelmişkern:)) sevgiler...

    Serap'çığım iyi denk gelmiş o zaman misafirlerinde beğenir inşallah öptüm ,kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  5. nefis olmuşlar,ellerine sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Nalan'cığım,
    Alman pastaların pek nefis ve hepsi bir boyda olmuşlar.Ellerine sağlık canım.Afiyetler olsun sizlere..)

    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  7. Canimcim misafirlerime alman pastalarini yaptim ve cok begeni aldilar tekrar ellerine saglik canim öptüm seni

    YanıtlaSil
  8. Afiyet olsun Serap'çığım beğenildiğine sevindim ellerine sağlık seninde :)Öptüm görümcüğüm sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Cok süper görünüyorlar ,resim olmasaydi bir tane isirirdim haaa :))) Ellerine saglik sahane olmus.

    YanıtlaSil
  10. Gelinlerin en maharetlisi;simdi sabirsizlikla annemin öve öve bitiremedigi senin o güzel pastanin tarifini bekliyorum eminim yine harikalar yaratmissindir ;) umarim bizi cok bekletmezssin öpüyorum seni canimcim...

    YanıtlaSil
  11. Nalan'cım çok güzel görünüyor pastaların. Ellerine sağlık. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Nalan'cigim,
    Ellerine sagik, cok leziz goriunuyorlar.
    Ayrica asagidaki borege de bayildim.
    Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  13. sarimutfak.blogspot.com02 Kasım, 2007 11:18

    selam
    alman pastaların çok güzel olmuş eline sağlık.bende ne zamandır denemek istiyorum.
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  14. nalancım ama bu yapılmazkiii :(( hiç bakıpta yemeden olurmu insan nasıl dayanır bunlara...Ellerine sağlık cnmm elbet ben annemlere gelicem :))İyi haftasonları selamlar.

    YanıtlaSil
  15. ellerine sagl;ik seker pek guzller

    YanıtlaSil
  16. Merhaba canim, bu tarifi bende aynen Portakal Agaci'ndan denemistim ama benim pastalarin keki cok sert olmustu sanki biraz elastike gibi hic te puf puf degildiler. Ama seninkiler tam kivaminda görünüyor, ellerine saglik arkadasim.

    Selam ve sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  17. merhabalar nalan hanım blogumu linklerinize tabiki ekliyebilirsiniz begenmenize sevindim insallah daha iyilerini yapabilirim.tesekkürler.

    YanıtlaSil
  18. Yorumlarını eksik etmeyen tüm arkadaşlarımı öpüyorum,teşekkürler!

    YanıtlaSil
  19. Nalancım merhaba, bende bu tarifi ne zamandır denemek istiyordum bir türlü kısmet olmamıştı, sende görünce yine yapmak istedim:) Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Nalan ellerine sağlık pastalar nefis görünüyor.Bende bu pastanın tarifini yazmıştım Portakal ağacından ama yapmak kısmet olmamıştı.senin pastalarını görünce çok hoşuma gitti hemen yapacağım:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Merhaba Nalan,

    Ben de Portakal Ağacı'nda görünce yapmıştım ve çok lezzetli olmuştu.Ellerine sağlık çok şık ve güzel görünüyor.


    sevgiler...

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA