04 Kasım 2016

KIYMALI PATATESLİ BÖREK







Malzemeler:

  • 4 adet + yarım yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 adet yumurta (sarıları üzerine,beyazları sosa)
İç harcı:
  • 400 gr kıyma
  • 2 adet büyük kuru soğan
  • 3 adet rendelenmiş çiğ patates
  • Yarım demet maydanoz
  • tuz,karabiber,pul biber
  • Yeteri kadar sıvı yağ

Yapılışı:

  1. İç harcı için yemeklik doğranmış soğanları soteleyin.Kıymayı ilave ederek suyunu çekene kadar kavurun.Rendelenmiş patatesleri ekleyip patatesle ölene kadar kavurmaya devam edin.Maydanoz ,tuz ve baharatları ekleyip karıştırın ocaktan alın.
  2. Sos malzemelerini çırpma teli ile iyice karıştırın.
  3. 3 yufkayı aralarına ve en üst yufkaya sos sürerek üst üste koyun.Yufkayı önce dörde sonra her parçayı tekrar dörde bölerek 16 parçaya kesin.
  4. Geniş kısımlarına harçtan koyarak sarın.Kalan bir buçuk yufkayıda yarım yarım üç kat olacak şekilde aynen yapın.
  5. Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerine kalan sostan sürün.Buzdolabında 2 saat kadar bekletin.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  6. 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin.









0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA