21 Aralık 2016

NİŞASTALI KEK



Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket buğday nişastası (200 gram)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Yapılışı:
  1. Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın.Süt,portakal suyu ve sıvı yağı ekleyin.Kuru malzemeleri de ekleyip karıştırın.Portakal kabuğunu ekleyin.
  2. Kalıbı yumuşamış margarinle iyice yağlayın ,biraz un serperek her yerini una bulayın.Ters çevirip fazla unu silkeleyin.Kek harcını koyup önceden 170 dereceye ısıtılmış fırına verin.
  3. Üzeri kızarmaya başlayınca ısıyı 160 dereceye düşürüp,20 - 25 dakika daha pişirin.Her fırının farklı olduğunu unutmayın,arada kontrol edin.Kürdanla pişip pişmediğine bakarak fırından alın.




0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA