04 Kasım 2016

PORTAKALLI KURABİYE




Malzemeler:

  • 125 gr yumuşamış margarin 
  • 1 adet büyük boy portakal
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker (şekerli sevenler biraz daha arttırabilir)
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • Aldığı kadar un.(un miktarı portakalın büyüklüğüne,su oranına ve yumurtanın büyüklüğüne göre değişecektir mutlaka kontrollü olarak azar azar ekleyin)

Yapılışı:
  1. Portakalı güzelce yıkayıp,kabukları ile birlikte dilimleyin.Varsa fazlalık beyaz kısımlarını kesin.Şeker ve portakal dilimlerini rondoya koyarak portakal tamamen parçalanana kadar çekin.
  2. Yoğurma kabına alarak un ve çikolata dışındaki malzemeleri ekleyin.Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.Çikolatayı ekleyip karıştırın.
  3. Cevizden biraz daha büyük parçalar alıp şekil verin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar 25-30 dakika pişirin.Fırından almadan birini ikiye bölerek içinin pişip pişmediğini kontrol edin.
  4. İsterseniz pudra şekerine bulayarak servis edebilirsiniz, ben tercih etmedim.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA