Malzemeler:
- 125 gr yumuşamış margarin
- 1 adet büyük boy portakal
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker (şekerli sevenler biraz daha arttırabilir)
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı damla çikolata
- Aldığı kadar un.(un miktarı portakalın büyüklüğüne,su oranına ve yumurtanın büyüklüğüne göre değişecektir mutlaka kontrollü olarak azar azar ekleyin)
Yapılışı:
- Portakalı güzelce yıkayıp,kabukları ile birlikte dilimleyin.Varsa fazlalık beyaz kısımlarını kesin.Şeker ve portakal dilimlerini rondoya koyarak portakal tamamen parçalanana kadar çekin.
- Yoğurma kabına alarak un ve çikolata dışındaki malzemeleri ekleyin.Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.Çikolatayı ekleyip karıştırın.
- Cevizden biraz daha büyük parçalar alıp şekil verin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar 25-30 dakika pişirin.Fırından almadan birini ikiye bölerek içinin pişip pişmediğini kontrol edin.
- İsterseniz pudra şekerine bulayarak servis edebilirsiniz, ben tercih etmedim.
0 yorum:
Yorum Gönder