18 Haziran 2016

TAVUKLU BULGUR PİLAVI


Malzemeler:
  • 1su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Haşlanmış parçalanmış tavuk (2 adet but yeterli)
  • 2 + 1/3  su bardağı tavuk suyu 
  • Tuz
Yapılışı:
  1. Tavukları haşlayıp didikleyin.
  2. Tel şehriyeyi sıvı yağ da kavurun,bulguru ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tavuk suyunu,tuzu ve nohudu ilave edin.
  3. Suyunu çekmesine yakın biraz tuz serptiğiniz tavukları pilavın üzerine yayın,suyunu çekince tencerenin üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın.
  4. 15 dakika demlendikten sonra güzelce karıştırarak üzerine karabiber serperek servis yapın.
Not:Bulgurun cinsine göre çekeceği su miktarı değişecektir.Siz 2 bardak su koyup tavuğu ilave edeceğiniz zaman kontrol ederek gerekliyse kalan suyu ekleyin.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA