23 Haziran 2016

BULGUR KÖFTESİ




Malzemeler:

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3-4 yemek kaşığı un 
  • tuz,karabiber,pulbiber
Üzerine:
Sarımsaklı yoğurt,domates sosu



Yapılışı:

  1. Bulgura sıcak su ilave ederek  üzerini kapatın.Suyunu çekip şiştikten sonra,diğer malzemeleri ilave edip iyice yogurun.Çok kuru olup toparlanmıyorsa azar azar sıcak su ekleyip yoğurmaya devam edin.
  2. Küçük toplar yaparak(şekil verirken ellerinizi ıslatın),kaynayan suda 10 dakika kadar haşlayın.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sosu dökerek servis yapın.
  3. Domates sosu için 2 adet domatesi rendeleyin,biraz zeytinyağı,tuz ,1 çay kaşığı toz şeker ve bir diş sarımsak ilavesiyle sos koyulaşana kadar pişirin.
  4. Domates sosu yerine yağda biber salçası ve pulbiberi kızdırarak ta kullanabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Merhaba güzel bir yemek tarifleri bloğunuz var elinize emeğinize sağlık
    Şeflerin mutfağı yemek tarifleri için şeflerin mutfağı yemek tarifleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA