26 Haziran 2016

REVANİ



Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su
  • yarım limon suyu





Yapılışı:

  1. Şerbetin soğuk olması gerekli o yüzden önce şerbeti pişirin.Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kayanatın.Limon suyunu ekleyip 1 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  2. Yumurta ve şekeri güzelce çırpın.Süt,sıvı yağ,limon kabuğunu ilave edin.Kuru malzemeleri ilave ederek karıştırın.Yağlanmış büyük boy kare borcama dökerek,önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  3. Sıcak tatlının üzerine bir parmak çıkacak  kadar şerbeti dökün.Biraz bekledikten sonra tatlıyı kontrol edin hala kuru gibi görünüyorsa biraz daha şerbet ilave edin.Arzuya göre hindistan cevizi ile servis edebilirsiniz


0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA