12 Ekim 2015

PATATESLİ BÖREK


 Malzemeler:
  • 6 adet yufka
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım paket eritilmiş margarin
  • 1 su bardağı su
İçi için:
  • 4 adet haşlanmış ezilmiş patates
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz,karabiber,pul biber,nane
  • sıvı yağ
Yapılışı:
  1. Patatesli harcı hazırlamak için soğanları 4'e bölerek kıyın.Sıvı yağ koyduğunuz tavada pembeleşene kadar kavurun.Salça ve baharatları ekleyip karıştırın.Patatesi de ekleyin karıştırın,ocaktan alın.
  2. Bir yufkayı serin üzerine karıştırdığını su ve yağlı sostan sürün.İkinci yufkayı üzerine serin tekrar sos sürün 8 eşit parçaya bölün.Geniş kenara patates harcından koyarak kenarlarını içe doğru kıvırıp sarın.Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.Üzerlerine aynı sostan gezdirin.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.



1 yorum:

  1. Merhabalar, patatesli böreğiniz çok güzel ve lezzetli olmuş. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA