22 Temmuz 2015

YUFKA MANTISI



Malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • 1 su bardağı ayran
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 250 gr kıyma
  • büyük bir baş soğan
  • tuz,kara biber


Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt,biberli yağ



Yapılışı:

  1. Soğanı rendeleyin,kıyma,tuz,kara biber ekleyip yoğurun.
  2. Yufkaları ortadan ikiye kesin.
  3. Üzerine 3-4 kaşık ayran,2-3 kaşıkta sıvı yağ gezdirin fırçayla her yerine sürün.yufkanın her iki kenarını 5 parmak kadar içeri katlayın.Uç kısmına kıymayı yerleştirip sıkıca sarın.
  4. Bıçakla küçük küçük kesin yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerlerine de biraz sıvı yağ sürün ,önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar kızartın.
  5. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağ gezdirip sıcak servis edin.








0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA Template by Ipietoon Cute Blog Design