23 Temmuz 2015

FIRINDA BİBERİYELİ TAVUK





Malzemeler:

  • 1 kg tavuk pirzola
  • 8 adet küçük patates
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • tuz,1 tatlı kaşığı biberiye
  • 2 adet fırın poşeti

Yapılışı:
  1. Tavukları yıkayıp büyük bir kaba alın.Patatesleri soyun 1 parmak kalınlığında yuvarlak dilimleyin.
  2. Tuz,biberiye ve zeytin yağını tavuk patateslerin üzerine döküp hepsini güzelce harmanlayın.İki fırın poşetine eşit olarak paylaştırın,poşetlere yarımşar çay bardağı su ilave edin.Ağzını kapatıp üzerlerine bıçakla küçük birer kesik atın.
  3. 200-250 derece de tavuklar kızarana kadar pişirin.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA