- 1 kg tavuk şnitzel ( siz kişi sayısına göre daha az yada fazla yapabilirsiniz.)
- 1 paket çıtır pane harcı
- 1 paket galete unu (250 gr)
- 1 adet yumurta
- yarım çay bardağı soda
- 2-3 yemek kaşığı süt
- 1 kase un
Sosu için:
- 8 adet sivri biber yada köy biberi
- 1 adet küçük havuç
- 1 adet küçük kabak
- 5 adet domates
- 4 diş sarımsak
- kekik,pul biber,karabiber,tuz,bir tutam biberiye
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
Başemel sos:
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- yarım çay kaşığı tuz
- Yeteri kadar rendelenmiş kaşar peyniri
- Öncelikle tavukları yıkayıp süzgece alın suyu süzülsün.
- Genişçe bir kaba yumurtayı kırın,süt,soda ve bir fiske tuz ilave edip çırpın.
- Pane harcı ve galete ununu da geniş bir kaba alıp ,biraz tuz ilave edip harmanlayın.
- Unuda geniş bir tabağa koyun.
- Pane için,tavukların her birini önce una,sonra yumurtaya batırın,sonrada galete unlu karışımla her tarafını elinizle bastıra bastıra güzelce bulayın.
- Kızgın sıvı yağda, orta ateşte iki tarafını da güzelce kızartıp fırına vereceğiniz kaba alın,Tavukların fırında daha fazla kurumaması için kabın tabanını ıslatacak kadar sıcak su ekleyin.
Sosun hazırlanışı:
- Sıvı yağı tencereye koyup kızdırın.Doğradığınız biberleri ve rendelenmiş havuçla kabağı ekleyin.
- Beş dakika kadar yüksek ateşte soteleyin.Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ve minik minik doğranmış sarımsakları ilave edin.Tuzunu ilave edip 10 dk orta ateşte pişirin.
- Salçayı ve baharatlarını ilave edin, 1 çay bardağı sıcak suyuda ekleyin kapağını kapatıp ,10-15 dakika kısık ateşte pişirin.(suyunu tamamen çekecek kadar pişirmeyin)
- Sosu tavukların üzerine pay edin,üzerlerine başemel sos ve kaşar peynirini koyup peynir eriyip biraz kızarana kadar,200 derecede fırınlayın.Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder