Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1yemek kaşığı sirke
- yarım çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
Hamuru açmak için:
- buğday veya mısır nişastası
İçi için.
- dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- yarım limon suyu
Üzerine dökmek için:
300gr eritilmiş kızdırılmış margarin ya da tereyağı
Yapılışı:
- Tüm malzemeyi karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun 15 dakika kadar dinlendirin.
- Hamuru 3 eşit parçaya bölün.Her 3 parçadan 16 küçük beze yapın,toplam da 48 bezemiz olacak.
- İlk 16 bezeyi tek tek tatlı tabağı büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpin üst üste koyun.Tepsinizin boyuna göre üst üste koyduğunuz 16 hamuru açın.Tepsiye yayın üzerine cevizin yarısını serpin.
- Kalan 2 grup hamuru da aynı şekilde açın.İkinci kata da ceviz koymayı unutmayın.
- Kare yada baklava şeklinde kesin.Üzerine eritilmiş yağı gezdirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyun üzeri kızarmaya başladığında ayarı 160 dereceye düşürün,kızarana pişirin.
- Tatlı soğuduktan sonra üzerine sıcak şerbet dökün.
0 yorum:
Yorum Gönder