05 Temmuz 2015

CEVİZLİ EV BAKLAVASI

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1yemek kaşığı sirke
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
Hamuru açmak için:
  • buğday  veya mısır nişastası
İçi için.
  • dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • yarım limon suyu
Üzerine dökmek için:
300gr  eritilmiş kızdırılmış margarin ya da tereyağı

Yapılışı:
  1. Tüm malzemeyi karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun 15 dakika kadar dinlendirin.
  2. Hamuru 3 eşit parçaya bölün.Her 3 parçadan 16 küçük beze yapın,toplam da 48 bezemiz olacak.
  3. İlk 16 bezeyi tek tek tatlı tabağı büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpin üst üste koyun.Tepsinizin boyuna göre üst üste koyduğunuz 16 hamuru açın.Tepsiye yayın üzerine cevizin yarısını serpin.
  4. Kalan 2 grup hamuru da aynı şekilde açın.İkinci kata da ceviz koymayı unutmayın.
  5. Kare yada baklava şeklinde kesin.Üzerine eritilmiş yağı gezdirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyun üzeri kızarmaya başladığında ayarı 160 dereceye düşürün,kızarana pişirin.
  6. Tatlı soğuduktan sonra üzerine sıcak şerbet dökün.



0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA