18 Haziran 2015

POUND KEK (Yarım kilo keki)




Tarife geçmeden önce hayırlı ramazanlar dilerim,bereketli sofralarınız olsun...

Kekin özelliği kullanılan ana malzemelerin yaklaşık yarım kilo olması (1 pound = 453 gr).Yapılışı kolay bir kek ancak iyi sonuç almak için mutlaka verilen ölçülere ve yapım aşamalarına uymak gerekli.Uygun fiyatlı bir mutfak terazisi edinirseniz uyguladığınız tariflerin çok daha iyi sonuç verdiğini göreceksiniz.

Kekin malzemelerini fazlalığı ilk bakışta çok yağlı yada çok şekerli bir kek olduğunu düşündürebilir ancak,yumuşacık dokusu ipek gibi ve çok lezzetli bir kek oluyor.İçine damla çikolata,ceviz,fındık,üzüm vs dilediğiniz malzemeyi ekleyerek daha farklı çeşitlerini de yapabilirsiniz....

Malzemeler.
  • 6 adet yumurta 
  • 1 kutu taze peynir 200 gr (pınar beyaz yada mis taze peynir)
  • 2 + 3/4 kap toz şeker-550 gr
  • 340 gr kase margarin veya tereyağı
  • 3 kap un -390 gr
  • 1 çay kaşığı kabartama tozu
  • yarım çay kaşığı karbonat
  • 2 paket vanilya
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Öncelikle kuru malzemelerin tümünü bir kaba eleyip hazırlayın.Yumurta, peynir ve yağ mutlaka oda sıcaklığında olmalı.Fırını 160 dereceye ayarlayın.

  1. Margarin ve peyniri büyükçe bir çırpma kabına alarak krema gibi olana kadar 5 dakika iyice çırpın.
  2. Toz şekeri her seferinde 2 şer kaşık olmak üzere ekleyin.Ekledikten sonra 30-40 saniye kadar çırpın tekrar ekleyin.Bu şekilde tüm şekeri ekledikten sonra 2 dakika yüksek hızda çırpın.
  3. Yumurtaları da yine şekeri eklediğimiz gibi teker teker ekleyin biraz çırpın tekrar  ekleyin.
  4. Limon kabuğunu ekleyin ,Kuru malzemeyi azar azar 3 kerede ekleyerek tamamen karıştığı zaman çırpmayı bırakın.Unu ekledikten sonra çok fazla çırpmıyoruz.
  5. Pişirmek için büyük bir kalıp kullanmalısınız.Ben 35x25 ebatlarında dikdörtgen kalıba döktüm.Kalıbı sıvı yağ ile yağlayın kalıbın tabanı boyutunda pişirme kağıdı keserek tabana yerleştirin kağıdı da biraz sıvı yağ ile yağlayın.Hamuru döküp üzerini düzleştirin.160 derecede önceden ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.Eğer derin bir kalıp kullanırsanız pişme süresi uzayacaktır,ona göre kontrol ederek süreyi ayarlayın.



0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA Template by Ipietoon Cute Blog Design