11 Temmuz 2015

MERCİMEK KÖFTESİ




Malzemeler:
  • yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 2 adet büyük kuru soğan
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • yarım demet maydanoz
  • 5 adet yeşil soğan
  • tuz ,pul biber
  • 3 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı margarin
Yapılışı:
  1. Mercimeği yıkayıp 4 bardak su ilavesiyle ocağa koyun.Kısık ateşte mercimekler iyice dağılana kadar pişirin.Suyunu tamamen çekmemeli yaklaşık bir su bardağı kadar suyu kalmalı.Ocağı kapatıp bulguru ekleyin karıştırın ,üzerine kağıt havlu koyarak kapağını kapatın Yarım saat kadar dinlenmeye bırakın.
  2. Kuru soğanı yemeklik olarak irice doğrayın,sıvıyağ ve margarin ilave edip iyice ölene kadar kavurun.Salça,baharatlar ve tuz ilave ederek yarım çay bardağı sıcak su ekleyin suyunu çekince ocağı kapatın.Bulgura ilave edin.Biraz karıştırıp ılınmaya bırakın.
  3. Ilınan bulguru güzelce yoğurun.Yeşil soğanı ve maydanozu ince ince kıyın ilave edip şekil verin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA Template by Ipietoon Cute Blog Design