11 Temmuz 2015

CEVİZLİ HURMA TATLISI




Malzemeler:
  • 1 paket eritilmiş ılınmış margarin yada tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • aldığı kadar un (yaklaşık 600 gr)
Şerbet için:
  • 1 kg toz şeker
  • şekerin üzerini 1 parmak geçecek kadar su
  • yarım limon suyu
Önce şerbeti hazırlayıp soğutun.Şekeri tencereye koyun üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatıp limon suyunu ilave edin 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.


Yapılışı:
  1. Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeleri kaba alıp karıştırın.Unu ve kabartma tozunu ekleyin .Yumuşak  ele yapışmayan bir hamur olmalı unun hepsini bir kerede eklemeyin.
  2. İstediğiniz gibi şekil verin önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika iyice kızarana kadar pişirin.
Not:Hamura delikli kalbur üzerinde şekil verilir aslında ama benim kalburum olmadığı için bu şekilde yaptım.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA