Malzemeler:
- 400 gr kıyma
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 adet kesme şeker
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- maydanoz
- yarım su bardağı sıcak su
- karabiber,tuz
Yapılışı:
- Soğan ve sarımsağı ince ince kıyarak zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
- Kıymayı ekleyin suyunu çekince rendelenmiş havucu katıp kısık ateşte 5 dakika daha kavurun.
- Kabuklarını soyup küçük küpler halinde kestiğiniz domatesi ve salçayı ekleyip kapağını kapatın 5 dakika kısık ateşte domatesler yumuşayana kadar pişirin.Sıcak suyu,tuzu,baharatları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.Ocağı kapatınca kıyılmış maydanoz ekleyin.
- Haşlayıp pişirdiğiniz makarnanın üzerinde servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder