Malzemeler:
- 4 adet kabak
- 250 gr kıyma
- 1 adet büyük domates
- 1 adet soğan
- tuz,karabiber,pul biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
Beşamel sos:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 + 1/4 su bardağı süt
- tuz
Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
- Kabakları tırtıklı soyma bıçağı ile kazıyıp yıkayın,uzunlamasına ortadan ikiye bölün.Kaynayan tuzlu suda yumuşayana kadar pişirin.Haşlanan kabakların ortasını bir tatlı kaşığı yardımıyla boşaltın fırın kabına dizin.İçlerine tuz ve karabiber serpin.
- Soğanı yemeklik doğrayıp kavurun kıymayı ekleyin kavrulup suyunu çekince kabuğu soyulup küp doğranmış domatesi ,salçayı tuz ve baharatları ekleyin.Kısık ateşte domatesler yumuşayana kadar pişirin.
- Kıymayı kabakların hepsine paylaştırın.
- Üzerlerine beşamel sos ve kaşar peyniri koyun.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peynir eriyip kızarana kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder