14 Temmuz 2015

KABAK GRATEN




Malzemeler:

  • 4 adet kabak
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet büyük domates
  • 1 adet soğan
  • tuz,karabiber,pul biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
Beşamel sos:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 + 1/4  su bardağı süt
  • tuz
Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri



Yapılışı:
  1. Kabakları tırtıklı soyma bıçağı ile kazıyıp yıkayın,uzunlamasına ortadan ikiye bölün.Kaynayan tuzlu suda yumuşayana kadar pişirin.Haşlanan kabakların ortasını bir tatlı kaşığı yardımıyla boşaltın fırın kabına dizin.İçlerine tuz ve karabiber serpin.
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp kavurun kıymayı ekleyin kavrulup suyunu çekince kabuğu soyulup küp doğranmış domatesi ,salçayı tuz ve baharatları ekleyin.Kısık ateşte domatesler yumuşayana kadar pişirin.
  3. Kıymayı kabakların hepsine paylaştırın.
  4. Üzerlerine beşamel sos ve kaşar peyniri koyun.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peynir eriyip kızarana kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA