Fotoğraflar sizi yanıltmasın sahurda çekildiği için kötü çıktı maalesef....Mayalı hamur kızartmasından çok daha hafif ,puf puf ve lezzetli oluyor bu tarif.
Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 250 gr yoğurt (biraz büyük boy su bardağı)
- 2.5-3 su bardağı un (yaklaşık 350 gr)
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım çay kaşığı sirke
Yapılışı:
- Malzemeleri yoğurma kabına alarak yoğurun.(2,5 bardak unu koyduktan sonra kalan unu gerekirse azar azar ekleyin.)Elinize yapışmayacak yumuşak bir hamur olmalı.Hamuru 5 dakika dinlendirin.
- Hamuru iki parçaya ayırın her parçayı biraz un serperek yarım santimden biraz daha ince olacak kalınlıkta merdane ile açın .Bıçakla karelere bölün.Yada bir bardakla kesebilirsiniz.Derin ve iyice kızmış yağda kızartın.
0 yorum:
Yorum Gönder