14 Temmuz 2015

KARBONATLI HAMUR KIZARTMASI



 Fotoğraflar sizi yanıltmasın sahurda çekildiği için kötü çıktı maalesef....Mayalı hamur kızartmasından çok daha hafif ,puf puf ve lezzetli oluyor bu tarif.

Malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • 250 gr yoğurt (biraz büyük boy su bardağı)
  • 2.5-3 su bardağı un (yaklaşık 350 gr)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay kaşığı sirke
Yapılışı:
  1. Malzemeleri yoğurma kabına alarak yoğurun.(2,5 bardak unu koyduktan sonra kalan unu gerekirse azar azar ekleyin.)Elinize yapışmayacak yumuşak bir hamur olmalı.Hamuru 5 dakika dinlendirin.
  2. Hamuru iki parçaya ayırın her parçayı biraz un serperek yarım santimden biraz daha ince olacak kalınlıkta merdane ile açın .Bıçakla karelere bölün.Yada bir bardakla kesebilirsiniz.Derin ve iyice kızmış yağda kızartın.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA