Malzemeler:
- 9 yemek kaşığı irmik (tepeleme)
- 9 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
- 1 kg süt
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 limon kabuğu rendesi
Jöle için:
- 2 kutu limonlu jöle (kenton bitkisel jöle kullandım)
- istediğiniz çeşit meyve (şeftali kullandım)
Yapılışı:
- Süt,şeker ve limon kabuğunu tencereye alıp ocağa koyun.Kaynamaya başladığında irmiği ve margarini ilave edin Koyulaşana kadar 3-4 dakika karıştırarak kaynatın.
- Kullanacağınız kalıbı suyla çalkalayıp suyunu dökün,tatlıyı kalıba döküp ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın.Soğumaya bırakın.
- Şeftalilerin kabuklarını soyarak ince ince dilimleyin.
- Jöleyi pakette yazdığı şekilde hazırlayın.Soğuyan irmiğin üzerine meyveleri dizerek jölenin bir kısmını kaşıkla azar azar meyvelerin üzerine dökerek donması için bir kaç dakika buzluğa koyun.
- Donduktan sonra kalan jöleyi de üzerine dökün,buzdolabında 4-5 saat bekledikten sonra servis yapın
0 yorum:
Yorum Gönder