14 Haziran 2015

JÖLELİ PASTA




Malzemeler:

  • 9 yemek kaşığı irmik (tepeleme)
  • 9 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
  • 1 kg süt
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 limon kabuğu rendesi
Jöle için:
  • 2 kutu limonlu jöle (kenton bitkisel jöle kullandım)
  • istediğiniz çeşit meyve (şeftali kullandım)
Yapılışı:
  1. Süt,şeker ve limon kabuğunu tencereye alıp ocağa koyun.Kaynamaya başladığında irmiği ve margarini ilave edin Koyulaşana kadar 3-4 dakika karıştırarak kaynatın.
  2. Kullanacağınız kalıbı suyla çalkalayıp suyunu dökün,tatlıyı kalıba döküp ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın.Soğumaya bırakın.
  3. Şeftalilerin kabuklarını soyarak ince ince dilimleyin.
  4. Jöleyi pakette yazdığı şekilde hazırlayın.Soğuyan irmiğin üzerine meyveleri dizerek jölenin bir kısmını kaşıkla azar azar  meyvelerin üzerine dökerek donması için bir kaç dakika buzluğa koyun.
  5. Donduktan sonra kalan jöleyi de üzerine dökün,buzdolabında 4-5 saat bekledikten sonra servis yapın


0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA