15 Haziran 2015

ÇİLEK REÇELİ


 Malzemeler:

  • 2 kg çilek
  • 1.800 kg toz şeker
  • 1 adet  limon suyu
  • 1 çay kaşığı tere yağ

Yapılışı.
  1. Çilekleri ayıklamadan önce bir kaç kez bol suda bekletip kevgire alın güzelce yıkayın.(ayıkladıktan sonra yıkandığında çilekler suyu içine çekiyor)Saplarını temizleyip büyük bir tencereye alın .Ara ara karıştırarak yüksek ateşte 10 dakika çilekler yumuşayıp suyunu salana kadar kaynatın.
  2. Şekeri ve tereyağı ekleyip orta ateşte 19 dakika kaynatın.Tere yağ reçelin çok fazla köpürmesini engelliyor ,yine de arar- ara köpük oluşursa alın.Limon suyunu ekleyip bir dakika daha kaynatıp altını kapatın.
  3. Kavanozlara sıcakken koyup ağzını sıkıca kapatın,ters çevirin.Tamamen soğuyana kadar bu şekilde yerinden kaldırmadan bırakın.


2 yorum:

  1. Mis gibi bir çilekli reçelin şimdi tam zamanı, çok severim, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim sevgili Çağnur,

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA