02 Nisan 2010

Çikolatalı yaban mersinli pasta

Malzemeler:

  • 3 parça hazır kakolu pandispanya
  • kekeleri ıslatmak için vişne suyu
Ara kreması:
  • 2 paker çikolatalı kremole
  • 3 su bardağı soğuk süt
  • bir kase yaban mersini
Üzeri için:
  • 200 ml süt kreması
  • 160 gr bitter çikolata
Yapılışı:
  1. Kremoleyi 3 bardak sütle üzerindeki tarife göre hazırlayarak soğuyup kıvamını alması için buz dolabına kaldırın.
  2. Ganajı hazırlamak için kremayı bir kaba koyup ocağa alın ,kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alıp içine parçalanmış çikolatayı ekleyin çikolata eriyene kadar karıştırın.Ilındığında bunuda kullanana kadar buz dolabına kaldırın.
  3. Keklerin her katını vişne suyu ile ıslatarak kremole sürün,aralarına yaban mersini koyun.En üstünü ganajla sıvayıp bir gece buzdolabında bekletin.

7 yorum:

  1. yaa ama diyetteyken olmuyo yenge yaa :(( yaban mersini bende istiyorum nerde vardır acaba :))

    YanıtlaSil
  2. Nalancım hayırlı cumalar canım. Ellerine sağlık.pasta enfes görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Pastanız süper görünüyor.Yapmayı çok istiyorum ama ancak yazın torunlarım gelince denerim. Emeğinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. tadini anlatmak icin adini okumak bile yetiyor ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  5. Harika görünüyor, ellerinize sağlık. Çikolatalı herşeyi seviyorum.

    YanıtlaSil
  6. Ben yollarım sana tubişimm !!!

    YanıtlaSil
  7. bayılırım ben bu na yaaaa
    ellerine sağlık canım çikolata varsa bende varım:))))
    sevgiler

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA