Pages

08 Nisan 2010

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI


malzemeler:

  • 5-6 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • yarım tatlı kaşığı pul biber
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım kg asma yaprağı
pişirmek için:
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su


Yapılışı:

1. Yemeklik doğranan soğanları zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.

2. Pirinci yıkayıp soğana ekleyin,biraz daha kavurun. Ardından baharatları ve tuzunu ilave edin, karıştırın.Sıcak suyu ve limon suyunu ilave edip kısık ateşte pişirin soğumaya bırakın.

3.Yaprakları fazla tuzu gitsin diye 3-4 kez sıcak suda bekletip yıkayın süzgece alın.Sardığınız yaprakları tencereye dizin, üzerine yarım çaybardağı zeytinyağı ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin.Kaynamaya başladığında altını kısıp yarım saat kadar pişirin.Kapağı kapalı olarak soğutun.


NOT:Ben kendi damak tadıma uymadığı için tarçın,kuş üzümü,dolmalık fıstık ve şeker eklemiyorum arzu ederseniz siz kullanabilirsiniz.

15 yorum:

  1. kalem gibiler masallah eline saglik

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık yengecim artık bizde yapan olmadığı için böyle bakıyoruz sadece bende üşendiğimden yapmıyorum :)) anneanneminkilerde ufacık oluyo :)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili teşekkür ederim.

    Kokoşum üşenme sen yaparsın biliyorum elinden kurtulmaz :) ben gelince size yaparım büyük bir tencere :)))ama senin diyetin akıbeti ne olur orasına karışmam artık !!

    YanıtlaSil
  4. Bayıldığım lezzet,tek kötü yanı sarması uzun sürüyor yemesi ise çok çabuk:::))ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Ayşe Yaman'ın sponsorluğun da yaman etkinlikler çerçevisinde KREM ŞANTİLİ TATLILAR aktivasyonunu bu ay ben üstlendim. Krem şantili tüm tatlıları sayfamda paylaşabilirsiniz. Katılım tarihi 15 Mayıs-15 Haziran arası olacaktır. Sizde davetlimsiniz. Ayrıntılar için http://mutfaktayimm.blogspot.com adresim'den bana ulaşabilirsiniz.
    Nefis tarifiniz ve fotoğrafınızı bekliyorum...

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar,
    ellerinize saglik sarmalar harika olmuslar, "kalem gibi".
    selamlar....

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık,bayılırım....

    YanıtlaSil
  8. En cok sevdigim yemek diyebilirim. Cok lezzetli gorunuyor. Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Yaprak sarma bu sevilmez mi?
    Ne kadar düzgün sarmışsınız, hepsi aynı boylarda ve kalınlıkta. Bu da ayrı bir marifet ister, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Maasallah kalem gibiler ,ellerine saglik canim....

    YanıtlaSil
  11. Paylaşımlarınızı yakından takip etmekte ve çok beğenmekteyim . Silhoutte Perde olarak

    paylaşımlarınızın devamını bekleriz .

    YanıtlaSil
  12. Merhaba, 2 sefer oldu bu tarife göre içini hazırlayıp taza asma yaprağıyla sardım. Harika oldular... Birazdan tekrar yapacağım, herkese tavsiye ederim :)Nalan Hanım'ın ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  13. merhaba,
    bende iftar sofrasi icin denicem, misafirlerim olacak insallah iyi olurlar.
    Nalan hani, ellerinize saglik...

    YanıtlaSil