09 Eylül 2009

MANTI

Malzemeler:

5-6 kişilik

1 yumurta
1 su bardağı ılık su
4 su bardağı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
400 gr kıyma
1 orta boy soğan/rendelenmiş
tuz,kara biber,kırmızı biber


yumurta,su,tuz ve unu bir kaba alarak sertçe bir hamur yoğurun.Hamuru iki veya üç bezeye ayırın,üzerini örtüp içini hazırlayana kadar kenarda dinlenmeye bırakın.
iç için gereken malzemeleri güzelce karıştırın.
unlanmış zeminde bezeleri normal yufkadan biraz daha kalın olarak açın ,eşit karelere kesip hepsine kıyma koyup kapatın.
Kaynayan tuzlu suya atıp yumuşayana kadar bir kaç dakika haşlayın.
Sarımsaklı yoğurt ve sos döküp servis yapın.Sos için ben margarin sıvıyağ ve salça karışımını pişirip kullanıyorum.Arzuya bağlı domates sosuda kullanılabilir.

5 yorum:

  1. Mantıya bayılırım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik canim mantiyi görünce önceleri birlikte yaptigimiz komsulara bile dagittimiz mantilar aklima geldi :))

    YanıtlaSil
  3. Doğru yaa yedi sekiz yumak kapat kapat bitmezdi Serap,ama ne güzel oluyordu sonra toplanıp yemesi :))

    YanıtlaSil
  4. Mmm... Şu ilk resmi görünce tok bile olsam ağzım sulanıyor valla =)) Eminim çok güzel olmuştur ellerine sağlık =)

    YanıtlaSil
  5. harikasınız mantıyı çok severim ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA