25 Ağustos 2009

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE & PAÇANGA BÖREĞİ

Zeytinyağlı fasülye deyip geçmeyin ,lezzetli bir taze fasülye pişirmek aslında pek kolay değildir,
Taze fasülyenin nasıl pişirildiğini şöyle bir araştırdınızmı karşınıza pek çok farklı yöntem çıkıyor.Bende bu yöntemlerin bazılarını deneyerek en lezzettli pişirme şeklimi oturttum artık hep aynı şekilde yapıyorum.Ve sonuç beni her zaman memnun ediyor.
Malzemeler:
  • 1 kg taze fasülye /ben şeker fasülye yada çalı fasülye tercih ediyorum.
  • 4-5 adet rendelenmiş domates
  • 1 adet büyük boy rendelenmiş veye çok ince kıyılmış kuru soğan
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağına yakın sıvıyağ
  • tuz,gerektikçe eklemek için sıcak su
  1. Fasülyelerin varsa kılçıklarını temizleyip bir kaç parçaya kırın yıkayın.Domates ve soğanı rendeleyin.
  2. Su hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırıp harmanlayın tencereye koyup kapağını kapatın,kısık ateşte pişirmeye başlayın.
  3. Bazı fasülyeler fazla su salarak pişene kadar su ekleme ihtiyacı gerektirmiyor.Eğer suyunu çektiği halde fasülyeler hala diriyse pişene kadar azar azar sıcak su ilave edin.
  4. Piştikten sonra tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın.


Paçanga böreğini aslında bilmeyen yoktur ama ben yinede arşivimde olsun diyerek ekliyorum.

Tek tek malzeme yazmaya gerek yok aslında.Pastırma,kaşar peynir ve kabuğu soyulup suyu ve çekirdekleri alınmış domatesler küçük küpler halinde doğranır.Yufka dört eşit parçaya bölünür.(Yufkalarınız büyükse sekizede bölebilirsiniz.)Her üçgenin geniş kenarına malzeme konularak sigara böreği gibi rulo şeklinde değilde,yassı dikdörtgen formu verilerek sarılır.Kızgın yağda kızartılır.Mutfak havlusu üzerine çıkarılır,sıcak servis yapılır.

1 yorum:

  1. Offf offf paçanga böreklerine bakarmısın enfes...
    Ellerin dert görmesin arkadaşım...
    Sevgiler

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA