10 Ağustos 2009

FINDIKLI KURABİYE

Uzunca bir toparlanma,taşınma ve yeni bir şehire yerleşme faslından sonra nihayet internet bağlantımada kavuşup aranıza dönebildim.Yeni bir şehire alışmaya çalışırken,yeni bir şeyler denemeye pek fırsatım olmadı henüz.Bu yüzden denenmiş ,yiyenler tarafından beğenilmiş arşivde yayınlanmayı bekleyen Fındıklı kurabiye tarifine yer vermek istedim bugün.Dener ve beğenirsiniz umarım...

Fındıklı kurabiyelerin tarifi, tariflerini başarılı bulup beğendiğim ve denemeye çalıştığım "Cafe Fernando" blogunun sahibi Cenk'e ait.Fındık zaten kurabiyelere tek başına bile çok yakışıyor.Üzerine birde frambuaz ve kayısı reçelinin lezzeti eklendimi ortaya harika bir tat çıkıyor.
Frambuaz yerine sevdiğiniz veya evinizde bulunan başka herhangi bir reçel veya marmelatıda kullanabilirsiniz.Tarifi olduğu gibi aktarıyorum buraya,benimde arşivimde bulunsun...
Malzemeler:

1 su bardağı un
1 su bardağı fındık
125 gr. tereyağı, oda sıcaklığında
1/4 su bardağı şeker
1/3 su bardağı frambuaz reçeli
1/3 su bardağı kayısı reçeli

Yapılışı:


Fırınınızı önceden 180 C’de ısıtın. İki adet fırın tepsisine parşömen kağıdı serip bir kenara ayırın.
Fındıkları bir mutfak robotunda ya da bir havanda çok ince dövün. 1 su bardağı fındık dövüldükten sonra yaklaşık 1/2 su bardağı olacaktır. Dövülmüş fındığı ve unu bir kapta karıştırın.

Oda sıcaklığına gelmiş ve yumuşamış tereyağı ve şekeri 5 dakika boyunca çırpın. Azar azar un ve fındıklı karışımdan ilave edip birbirine karışana kadar çırpmaya devam edin. Tamamen karıştıktan sonra hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Böylelikle yuvarlaması da kolaylaşacaktır.

Bir dolu çay kaşığı kadar hamuru avucunuzda bir top haline getirin, tepsiye koyun ve ufak parmağınızla ortasına iyice bastırarak bir boşluk (delik değil) açın. ÖNEMLİ: Kurabiyeleri bir dolu çay kaşığından daha büyük yapmaya çalışmayın. Hamurdan toplam 25 adet kurabiye çıkması gerekiyor. İsterseniz boşlukları açmadan önce 25 minik top haline getirin, böylelikle ne kadar büyük olmaları gerektiğini anlayacaksınız.

Tepsiye 5′er santim aralıklarla dizip fırınınızda kenarları koyulaşana kadar 15 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız kurabiyeler oda sıcaklığına geldikten sonra ortasına dilediğiniz reçeli koyarak servis yapabilirsiniz.

6 yorum:

  1. Öyle güzel görünüyorki,eminim çokda lezzetlidir.
    ellerine sağlık
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Nalan;
    Nazik yorumun için çok teşekkürler, çok çok mutlu oldum.
    Bende seni (uzun süredir) bloglines listemde olduğun için düzenli takip ediyorum.
    Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  3. Nalan çok sevdiğim bir kurabiye ve çok sevdiğim bir siteye Cenk'e ait bir tarif, sende çok güzel yapmışsın.
    Ellerine sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. nalancığım öncelikle güzel yorumun için teşekkürler.. yeni evinde güzel günler sana..
    aynı memleketli oluşumuza çok sevindim:) sonunda bir hemşerimi buldum.. çok severek takip ettiğim bir bloğun var (bloğum olmadan önce de sıkı takipciğindim) kurabiyeler çok nefis görünüyor ellerine sağlık..
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Kurabiye çok lezzetli ve iştah açıcı görünüyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. hayırlı ramazanlar diliyorum.sevgilerimle....

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA