Limonatanın yapılışına gelince benim kesin ölçüleri olan bir tarifim yok evde ne kadar limon varsa o kadar yapıyorum genellikle.Zaten genel yapılış prensibini uygulamak ve ilaveleri kendi damak tadınıza göre eklemek yeterli.Yinede aşağı yukarı bir ölçü veriyorum fikir edinmeniz açısından.Umarım dener ve beğenirsiniz...
- Öncelikle limonları yıkayıp kabuklarını rendenin ince tarafı ile beyaz kısımlarını fazla almadan rendeleyin.(12 adet limon)
- Üzerine 2 su bardağı toz şekeri ve yıkanıp temizlenmiş 7-8 dal taze naneyi ekleyip hepsinin aroması birleşsin diye elinizle bastırarak güzelce ovalayın.
- Kabın ağzını kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin.
- Limonların suyunu sıkıp şekerli karışıma ilave edin şeker eriyene kadar karıştırın.İnce bir süzgeçle yada mutfak için kullandığınız temiz bir tülbentle süzün.
- Bundan sonrası tadı damak tadınıza uygun olana kadar su ilave etmek.Daha sonra limonatanızı kapaklı şişe yada sürahilere koyarak buzdolabında muhafaza etmek ve soğuk soğuk içmek .Afiyet olsun....
Cok harika bir lezzet oluyor ,cok severim.En güzeli evde yapilmisi.Ellerine saglik canim.Sevgiyle kal.
YanıtlaSilnalan ablacim eline saglik valla sicak havalarda serin serin ne güzel olur.ablacim acaba nane koymak sartmi.nanesiz yapsak olurmu?
YanıtlaSildilek82
Immmm harika olmuş. Yaz aylarında başka ne içilebilirki. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilNanesizde olur canım evet...
YanıtlaSilBen de hep merak ederdim limonata yamini. Tarif icin tesekkurler canim. Sevgiler
YanıtlaSilIlker
www.cafeikra.blogspot.com