06 Eylül 2008

ELMALI KEK ( APFEL ODER KİRSHKUCHEN )




Kekin tarifi görümceciğim Serap'a ait.Kekte elma,helede tarçınla birleşince çok güzel oluyor.Bu tarifte elma yerine mürdüm eriği veya vişnede kullanılabiliyor.Onlarlada çok güzel olur sanırım, henüz denemedim bende.Gelelim tarifine:


Malzemeler:


  • 125 gr yumuşamış tereğı yada margarin

  • 125 gr toz şeker

  • 3 yumurta

  • bir tutam tuz

  • 4 damla limon aroması yoksa 2 yemek kaşığı limon suyu

  • 200 gr un

  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu

  • 1-4 yemek kaşığı süt

  • 750 gr elma , 750 gr vişne ,750 gr mürdüm eriginden herhangi bir tanesi

Yapılışı:


  1. Yumuşamış margarini mikserle krema kıvamına gelene kadar karıştırın.

  2. Sırayla toz şekeri,yumurtaları,tuzu,limon aromasını ekleyip karıştırın.

  3. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek ilave edin.

  4. Sütü kaşık kaşık ekleyin.Hamurun kıvamı kaşıktan çok akıcı şekilde dökülmeyecek gibi olmalı.Gerektiği kadar sütü ilave ettikten sonra hamuru yağlanmış bir kelepçeli kalıba dökün.

  5. Elmaları soyup 4 e bölün.Üzerlerine bıçakla tamamen kesmeden çizikler yapın .Hamurun üzerine hafifçe batırın,tarçın serperek 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40/50 dakika pişirin.

  6. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

1 yorum:

 

NALAN MUTFAKTA