Kekin tarifi görümceciğim Serap'a ait.Kekte elma,helede tarçınla birleşince çok güzel oluyor.Bu tarifte elma yerine mürdüm eriği veya vişnede kullanılabiliyor.Onlarlada çok güzel olur sanırım, henüz denemedim bende.Gelelim tarifine:
Malzemeler:
- 125 gr yumuşamış tereğı yada margarin
- 125 gr toz şeker
- 3 yumurta
- bir tutam tuz
- 4 damla limon aroması yoksa 2 yemek kaşığı limon suyu
- 200 gr un
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1-4 yemek kaşığı süt
- 750 gr elma , 750 gr vişne ,750 gr mürdüm eriginden herhangi bir tanesi
Yapılışı:
- Yumuşamış margarini mikserle krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Sırayla toz şekeri,yumurtaları,tuzu,limon aromasını ekleyip karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu birlikte eleyerek ilave edin.
- Sütü kaşık kaşık ekleyin.Hamurun kıvamı kaşıktan çok akıcı şekilde dökülmeyecek gibi olmalı.Gerektiği kadar sütü ilave ettikten sonra hamuru yağlanmış bir kelepçeli kalıba dökün.
- Elmaları soyup 4 e bölün.Üzerlerine bıçakla tamamen kesmeden çizikler yapın .Hamurun üzerine hafifçe batırın,tarçın serperek 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40/50 dakika pişirin.
- Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
süper görünüyor. ellerinize sağlık.
YanıtlaSil