30 Nisan 2008

LİMONLU DÜĞÜM ÇÖREKLER



Uzun bir ara oldu biliyorum,yeniden merhaba herkese.Yeni bir şeyler denemeye pek vaktim olmayınca siteyide güncelleyemedim bir buçuk aydır.Yokluğumu merak edip soran tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.


Tarif Elda'nın annesinden Kevser'in.Kevser resimlerlede çok güzel anlatmış çöreklerin yapılışını.Kolaylık olsun diye bende buraya ekliyorum tarifi aynen.





Malzemeleri:


Hamuru icin:




  • 200 ml süt


  • 75 gr tereyağı veya margarin


  • 100 gr limon sekerlemesi


  • 375 gr un


  • 1 paket Dr. Oetker kuru maya


  • 50 gr seker


  • 1/2 paket Dr. Oetker Finesse rendelenmis limon kabugu veya yarim limonun kabugu




Üzerine sürmek için:




  • 2 yemek kaşığı süt


  • 2 yemek kaşığı iri çekilmis şeker (Hagelzucker)






Yapılışı:



  1. Sütü kücük bir cezvenin icinde tereyagi veya margarinle birlikte kisik ateste eritiyoruz. Limon sekerlemesini de mutfak robotunda iyice ufalanana kadar cekiyoruz, biraz yapisik bir hal aliyor bu islemden sonra.

  2. Unu, mayayi, sekeri ve limon rendesini ve limon sekerlemesini bir kabin icinde bir cirpma teliyle iyice karistiriyoruz. Sütlü-yagli ve ilinmis karisimi bu kuru malzemelerin icine döküyoruz ve ilk önce düsük ayarda el mikserinin hamur karistirma uclariyla birlikte karistiriyoruz, daha sonra en yüksek ayarda 5 dakika daha hamurumuzu bir güzel karistirip yoguralim mikserimizle.

  3. Hamuru ilik bir yerde mayalanmaya birakiyoruz, yaklasik 20 dakika.Unlanmis bir tezgahin üzerinde hamuru tekrar ellerimizle kisa bir yogurup toparliyoruz ve uzun bir rulo haline getiriyoruz. Bu rulodan 12 esit parce kesip, 32 cm uzunlukta cubuklar yuvarliyoruz.

  4. Her bir cubugun ortasina gevsek bir dügüm atip, uclarini dügümün altina dogru sakliyoruz. Yagli kagitli bir tepsinin üzerine hepsini diziyoruz ve bu islemden sonra tekrar üzerlerini örtüp söyle bir 15 dakika daha tepsi mayasi icin bekletiyoruz ve üzerlerine önce bir firca yardimiyla süt ve daha sonra da iri kirilmis sekerlerden serpiyoruz.Önceden isitilmis 200 C firinda 25 dakika pisiriyoruz.

3 yorum:

  1. Cok ozlettin kendini Nalan'cigim,
    Ama harika bir tarifle donmussun, ellerine saglik.
    Guzel bir gun diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  2. arayi uzattin ama elin bos gelmemissin,limonlu cöreklerin kokusu taaa buraya geldi eline saglik canim

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım.çok lezzetli görünüyor..sevgiler

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA