10 Mart 2008

ÇİKOLATALI, FINDIKLI BİSCOTTİ



Aslında kıtır ve sert kurabiyeler bizim evde pek sevilmez ve bende pişirmem.Ama bu bol fındık ve çikolatalı biscottileri cafe fernandoda görünce mutlaka denemeliyim dedim.İlk önce görüntüsü sonrada içindeki malzemeler beni çekmeye yetti ,en baştada çikolata :)
Ve iyikide denemişim gerçekten bu güne kadar yediğim ve yaptığım en güzel lezzetlerden biri.Özelliklede çay ve kahve yanında harika oluyor.Mutlaka deneyin derim.Tarifi aynen Cenk'in yazdığı gibi değiştirmeden ekledim.Ama siz Cenk'in orjinal biscottilerinede bakın bence .Tarif ve paylaşımı için kendisine çok teşekkür ediyorum.


Malzemeler:

2 su bardağı un
1/2 su bardağı kakao
1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
90 gram tereyağı, oda sıcaklığında (margarin kullandım)
1 su bardağı şeker (biraz da tepesine serpmek için)
3 yumurta
1 su bardağı fındık, irice doğranmış
120 gram bitter çikolata, irice doğranmış (ben 80 gramlık 2 paket kullandım.)

Yapılışı:

Fırınınızı önceden 180 C’de ısıtın. İki ayrı fırın tepsisine parşömen kağıtlarını yayıp bir kenarda bekletin (eğer fırınınız iki tepsiyi aynı anda alacak kadar büyük değilse o zaman iki kerede pişirmeniz gerekecek. Pişerken yayıldıkları için yan yana pişirmenizi önermiyorum.)

Unu, kakaoyu, karbonatı, kabartma tozunu ve tuzu orta boy bir kaba eleyin.
Bir mutfak robotunda veya büyük bir kapta oda sıcaklığındaki tereyağını 3-4 dakika boyunca iyice yumuşayana kadar çırpın. Ardından şekeri ilave edip 3-4 dakika daha çırpın.
Hafif çırpılmış 2 yumurtayı ilave edip 5 dakika daha çırpın.

Unlu karışımı azar azar ekleyin ve bütün malzemeler bir araya gelene kadar karıştırın. En son olarak fındıkları ve çikolata parçalarını ekleyin ve tahta bir kaşıkla tekrar karıştırın.
Ellerinizi iyice unlayarak bu kabın içindeki hamurun yarısını elinize alın ve 30 cm uzunluğunda bir rulo haline getirin ve parşömen kağıdının üzerine çapraz olarak yerleştirin. Diğer yarısıyla da bu işlemi tekrarlayın.

Ruloların tepesinden azıcık bastırarak düzleyin. Geriye kalan yumurtanın sadece beyazını hafif çırpıp fırçayla bu ruloların üzerine sürün ve tepesine bolca şeker serpin.
Fırında 25 dakika kadar pişirin. Pişirme süresinin yarısında tepsiyi çevirin. Eğer iki ayrı tepside pişiriyorsanız tepsilerin yerlerini de mutlaka değiştirin yoksa altta duran rulonun altı çok pişecektir.

Rulolarınızı fırından aldıktan sonra 20-30 dakika kadar soğumasını bekleyin. Bu sırada fırının derecesini 150 C’ye azaltın. Ardından ruloları bir bıçak yardımıyla verev olarak 1.5 - 2 cm genişliğinde dilimlere kesin. Tel bir fırın tepsisine dizin.
Tel fırın tepsisini tekrar fırına verip 30 dakika daha pişirin.Hava almayan bir kapta bir hafta boyunca tazeliğini koruyacaktır


24 yorum:

  1. canım ellerine sağlık harika görünüyor...mutlu haftalar..sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Bayılırım biscottiye. Eminim tadı da nefistir. Ellerine sağlık Nalancığım...

    YanıtlaSil
  3. canim sahane olmus bu biscottiler bayilirim ama hiç yapmadim tarif sahane ellerine saglik guzel bir hafta dilerim sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Nalan, harika görünüyor ve en kısa zamanda uzunca olan denenecek listeme aldım.:)
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. ellerine saglik nalan ablacim.cok güzel görünüyo insanin alip yiyesi geliyor.....ben birsey sormak istiyorum.nalan abla irmik helvasi tarifin varmi? varsa verirmisin?sevgiler......(dilek)

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik, manzara harika. Cok guzel olmus,hele asagida ki Bursa lokumu, enfes...Simdi mincelemeye gidiyorum.
    sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  7. Nefis bir görüntü,ellerine sağlık.


    sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Nalan,

    Set mert ben ne olursa yerim. Cantucci`ye benziyor bunlar. Ellerine saglik.

    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  9. Canim harika görünüyor,hic denemedim ama denemek isterim .Ellerine saglik canim.Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  10. Biscottiler cok sahane olmuslar,ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  11. nasılda güzelllerrrr
    ellerine sağlık
    sevgilerrr

    YanıtlaSil
  12. yusuf-un kuyuda,musa-nın nur dağında yakup-un göz yaşlarında HZ MUHAMMEDİN hıra dağında yaptığı tüm dualar size rehber olsun..hayırlı kandiller

    YanıtlaSil
  13. Kandilin kutlu olsun,tüm dualarimiz kabul olsun insal.

    YanıtlaSil
  14. Kandilin mübarek olsun canim.

    YanıtlaSil
  15. Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin mevlaya yöneldigi bu mübarek geceni kutlar, hayirlara vesile olmasini dilerim.

    Sevgiler

    kelebeklisaniyeler.blogcu.com

    YanıtlaSil
  16. Harika görünüyor biscottiler,ellerine sağlık Nalancım,
    Öpüyorum...

    YanıtlaSil
  17. Nalancigim bende bugun biscotti yaptim ve cok sevdim. Seninkiler cok guzel gorunuyor ellerine saglik canim .Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. canım çok güzel olmuş,ellerine sağlık.bugün bende deneyeceğim,inşallah becerebilirim.kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Hello I just entered before I have to leave to the airport, it's been very nice to meet you, if you want here is the site I told you about where I type some stuff and make good money (I work from home): here it is

    YanıtlaSil
  20. Ellerine saglik, cok guzel olmus.

    Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta sonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  21. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 21
    http://porselendemlik.blogcu.com , http://birdemliksohbet.blogspot.com ve http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
    Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
    Hanımlarla yapılan günlere,
    Beş çayına gelen misafirlere,
    Her biri birbirinden lezzetli tarifler…

    SELAM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,
    14.04.2008--27.04.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE (21) EV SAHİBELİĞİNİ;
    http://ngr.blogcu.com
    (YANİ BEN) YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
    TARİF DEFTERİMİZE VE ETKİNLİĞİMİZE, HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TATLAR KAZANDIRMAK İÇİN TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM.
    TARİFLERİNİZİ HAZIRLADIĞINIZDA "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 21" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAYINIZ LÜTFEN.
    TARİFİNİZİN HAZIR OLDUĞUNA DAİR DUYURUNUZU, SAYFAMA YORUM BIRAKARAK BİLDİRMENİZİ RİCA EDİYORUM.(CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASINI ÖNEMLE RİCA EDİYORUM. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.)
    BEN SİZİN SAYFANIZA GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP KENDİ SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.

    (Ayrıca sizlerden bir isteğim olacak.Uzun zamandır çok aramama rağmen istediğim gibi bir iş bulamadım.
    Evlenmeden önce, tekstil sektöründe müşteri temsilcisi olarak kariyerime devam etmekteydim)
    Evde kös kös oturmaktan çok sıkıldım. :(
    Çocukluğumdan beri istediğim tek şey ‘’bir butik pastanemin olması’’. Birkaç girişimde bulunsamda, hep kısmetsizlikle kaçırdım. Dualarınızın kabul olacağına inandığımdan, benide dualarınızdan eksik etmezseniz çok mutlu olurum.Hepiniz hakkınızı helal edin.)

    ŞİMDİDEN TARİFLERİNİ YAYINMAMAMA İZİN VEREN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA, EMEKLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

    MÜJDEEEEEEEEE !!!!!
    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKOYOR.
    YAYINA HAZIRLAYANLAR:
    www.nasibim.blogcu.com
    www.birdemliksohbet.blogspot.com
    SORUMLU MÜDÜR:
    www.selmahlc.blogcu.com
    GRAFİK TASARIM DÜZENLEME:
    Melike Sahin

    Sizde; sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tekşey; adınızı, sitenizin adresini, dergide yer almasını istediğiniz tarifinizin adını ve link adresini yazarak göndermeniz yeterli olacaktır.
    Örn:
    İsim: Nigâr
    Site adı: http://ngr.blogcu.com
    Tarifim: Kral Tacı
    Link: http://ngr.blogcu.com/12912091/

    SELAM VE SEVGİLERİMLE…
    NİGÂR

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Nalan nerelerdesin?Insal hersey yolundadir,sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Webcam, I hope you enjoy. The address is http://webcam-brasil.blogspot.com. A hug.

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA