03 Mart 2008

KAR BEYAZ (BURSA LOKUMU)



Tarifi kuzenim Türkan'cığımdan almıştım uzun zaman önce ama unutulup kenarda kalmıştı malesef.Keşke daha önce yapsaymışım dedirten çok güzel bir sonuç aldım.Hafif ama çok lezzetli lokumlarım oldu.Ben yaptığımda evde fındık fıstık vs kalmamıştı o yüzden böyle sade yaptım.Damak zevkinize göre arasına çikolata parçaları,fındık,fıstık vs ekleyebilirsiniz.Kısacası ev halkının hepsinden tam not aldı lokumlar...Hepinize güzel bir hafta dilerim.

Malzemeler:

yarım paket margarin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı nişasta
1 litre süt
1 paket krem şanti +1 çay bardağı süt
Bolca hindistan cevizi

Yapılışı:



Tencereye margarini koyup eritin.Un ve nişastayı fazla pembeleşmeden biraz kavurun.Üzerine sütü ekleyin.Toz şekeride koyarak pişirin.


Ocaktan alarak vanilyayı ekleyin.10 dakika mikserle çırpın.Dikdörtgen büyük borcamın her yerini bolca hindistan cevizi ile kaplayın.


Üzerine muhallebiyi döküp soğuyana kadar bir kenarda bekletin.Krem şantiyi 1 çay bardağı sütle çırparak muhallebinin üzerine düzgünce yayın.Borcamın üzerini kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin.


Servis yapacağınız zaman tatlıyı eşit olarak minik kare veya dikdörtgenlere kesin.Şantili kısımları arada kalacak şekilde kareleri üst üste koyup,her yanını hindistan cevizine bulayın kağıt kalıplara yerleştirin.


Tarifin orjinalinde servis şekli rulo yapılarak dilimlenmesi şeklinde idi ama benim büyük fırın tepsim olmadığından dolayı bu şekilde yaptım.İsterseniz büyük kare fırın tepsisine koyarak rulo yapıp dilimleyebilirsiniz.


Afiyet olsun.


20 yorum:

  1. Nalancığım lokumda tam lokum olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. canımm valla harika olmuşlar tarifi not ettim inş en kısa zamanda deniycem...teşekkürler..ellrine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Nalancım harika olmuş lokumların, pamuk pamuk vallahi..Ellerine sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ayyyyyy çok güzel görünüyor, valla yanı lokum gibi ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Ayyyyyy çok güzel görünüyor, valla yanı lokum gibi ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Nalan, nefsi görünüyor canım, ellerine sağlık. Benim de son zamanlarda denemek istediğim benzer bir tarif vardı. Tam tarfifini alırım sen den artık. Sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyorlar...Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Nalancim süper yapmisin,her nedense bu cesit tariflere bayiliyorum.Harika görünüyor,hindistan cevizli bir baska lezzetli oluyordur.Ellerine saglik .IYi hafta sonlari diliyorum,sevgiyle kal canim.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba, linklerinde yer alan adresimi http://www.yesilkivi.com/ olarak değiştirirsen çok sevinirim.

    Güzel bir hafta sonu diliyorum…

    YanıtlaSil
  11. ne hoş bir site yeni keşfettim,nalan hanımın bursa lokumu tek kelimeyle 1o puan tebrikler

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık,nefis görünüyor...

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN iyi hafta sonlari dilerim sevgiler

    www.kelebeklisaniyeler.blogcu.com

    YanıtlaSil
  14. kadinlar gunun kutlu olsun
    yeni adresim
    http://ninomutfakta.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağlık çok güzel ve leziz gözüküyor paylaşımın için teşekkür

    YanıtlaSil
  16. lokumlar nefis çok iştah açıcı ve leziz
    şimdi gidiyorum alışverişe ordan hobiye bakalım neler var
    sevgilerr

    YanıtlaSil
  17. Merhabalar, ben yurt disinda yasiyorum. Eger olcunuz varsa su bardagi, cay bardaginin kac ml su aldigini yazabiliriz misiniz?

    Bir de 1 paket krem santi kac gr?

    Bu tarifi esime yapmayi cok isterim. Cevabinizi sabirsizlikla bekliyorum. Sagolun, elinize saglik.

    YanıtlaSil
  18. YA NEDEN YAPAN HİÇ KİMSE YORUMLAMAMIŞ HEP GÖRÜNÜŞÜNE GÖRE YORUM YAPILMIŞ

    YanıtlaSil
  19. ben denedim süperin ötesinde eşim cok begeniyor

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA