07 Şubat 2008

BADEMLİ ŞEKERPARE




Tatilden istifade on gündür yoktum buralarda .Aile ziyaretimizi yapıp,bir nebzede olsa özlem giderip döndük.Gelir gelmezde ilk fırsatta sitenin görünüşünde biraz değişiklik yaparak size bir tatlı tarifi ekledim .Umarım her ikisinide beğenirsiniz.Arkadaşlarım neler yapmış ,ne lezzetler eklemiş hepsini merak ediyorum.Bir an önce hepsini dolaşacağım şimdi :)

Malzemeler:


  • 2 yumurta (birisinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)

  • 1 paket margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında )

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • yarım su bardağı ince çekilmiş badem

  • 1 su bardağı irmik

  • 2 yada 3 yemek kaşığı hindistan cevizi

  • Üzerlerine koymak için fındık

  • Aldığı kadar un

Şerbet için:


  • 4 su bardağı su

  • 4 su bardağı toz şeker

  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı:


  1. Önce şerbeti hazırlayıp soğutun.

  2. Hamur için bütün malzemeyi yoğurup cevizden büyük toplar yapın.Yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürün ve bir fındık batırın.

  3. Önceden ısıttığınız 175 derece fırında pişirin.

  4. Fırından aldığınız tatlılara soğuk şerbeti döküp,yumuşayınca servis yapın.Afiyet olsun.

8 yorum:

  1. Merhaba canim,
    sayfanda uzun zamandan beri duran fasülyeli kavurmanin yerine bu güzelim sekerpareleri görünce acikcasi cok sevindim, ellerine saglik diyorum.

    Ayrica yeni sablonun da cok güzel olmus, güle güle kullan.

    Selam ve sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Kevser'ciğim merhaba

    Beğenmene sevindim ,açıkçası benimde yeni bir şeyler ekleyemediğim için içim hiç rahat değildi ama artık burdayım :)) sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Yeni şablonunda şekerpareden de çok güzel olmuş eline sağlık.Artık aramızda olmanada çok sevindim.

    YanıtlaSil
  4. Nefis görünüyor,herseyi tam kivaminda görünüyor.Bir tane alsam hic fena olmaz;)Ellerine salgik,sizlere afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  5. Yine ben blogunun yeni hali hayirli olsun ,süper bayildim vallahi,cok cok hos olmus.Güle güle kullan canim;)

    YanıtlaSil
  6. Hoş geldin Nalan. Yeni şablonun hayırlı olsun. Şekerparelerde nefis.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Nalancım çooook teşekkürler tarifin için.
    Denediğim çok şekerpare tarifi arasındaki "tek favorim" oldu bu tarif.Önceden ya şerbeti içmezdi yada istediğim tatda olmazdı denediklerim.

    Yaklaşık 1 ay önce denedim ve sonuç mükemmel..

    Bir kez daha teşekkür ederim paylaşımın için arkadaşım.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Senden çok şey öğreniyorum, iyi ki VARSIN!

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA