06 Ocak 2008

FRAMBUAZLI CHEESECAKE



Arkadaşlarımın bloglarından tarifler denemeyi çok seviyorum,bu seferde tariflerini deneyip beğendiğim arkadaşım Ufuk'un (Ufuk mutfakta) tarifini denedim .Hoş ve lezzetli bir cheesecake oldu .Tarif için teşekkürler Ufuk'çuğum.Tarifi alıntı yaparak aynen aşağı ekliyorum, Ufuk'un cheesecake i için buraya bakın lütfen .

Malzemeler:

Tabanı için:


  • 2 paket burçak veya istediğiniz tarzda bisküvi

  • 100 gr kadar eritilmiş tereyağı

  • 1/2 çay bardağı süt (taban yumuşak olsun isterseniz)

Üst malzemesi:

  • 1200 gr labne peynir

  • 1,5 su bardağı toz şeker

  • 3 adet iri yumurta

  • 200 gr krema

  • 3 tepeleme yemek kaşığı un

  • 2 paket vanilya

  • Arzu ettiğiniz kadar frambuaz.

Üstünü süslemek için:

  • 2 yemek kaşığı frambuaz marmelatı

  • 3 yemek kaşığı su

Hazırlanışı:
Bisküviler ve erimiş tereyağı rondoda iyice karıştırıldıktan sonra süt ilave edilip, tekrar karıştırılır ve altı yağlı kağıt ile kaplanmış 26 cm'lik kalıba bastırılarak yayılıp, buzdolabına kaldırılır.
Labne peynirlerle şeker mikserle iyice çırpılır. Karışıma sırası ile krema, yumurta, un, vanilya ilave edilerek tekrar çırpılır.
Frambuazlar rondoda püre haline gelinceye kadar parçalanır.
Çırpılan peynirli karışımdan bir kase kadar ayrıldıktan sonra bu karışıma, frambuazlı püreyi karıştırılır. Önce sade olarak ayrılan karışım, buzdolabından çıkarılacak kalıba dökülür, sonrada frambuazlı karışım spiraller çizerek onun üstüne dökülür ve bir kürdan yardımı ile ebruli şekiller verilerek karıştırılır.
Bu şekilde hazrladığınız cheesecakeinizi önceden 150 derecede ısıtılmış bir fırında, içi su dolu başka bir tepsinin içine yerleştirerek ( benmari yöntemi ile ) pişirin. Not:Kalıbı su dolu tepsiye koymadan önce altını aleminyum folyo ile kaplayın.Böylece kalıbın su çekmesini önlemiş olursunuz.
150 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 1 saat kadar pişireceğiniz cheesecaki yine fırının içinde soğuttuktan sonra 1 gecede buzdolabında bekletin.
Su ile gevşettiğiniz frambuaz marmelatını, servisten önce cheesecakin üstüne döküp Parça çikolata ve dondurulmuş frambuazla süsledikten sonra servis yapın.

11 yorum:

  1. Ellerine saglik, nefis olmus.
    Guzel bir hafta diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Nalan, deneyip beğenmiş olmana sevindim. Çokta güzel görünüyor, ellerine sağlık ve afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  3. DAVETIYE

    Merhaba arkadaslar bu gün saat 14.00 te Türkiye saati ile 15.00 te AYYA Bayan blogcular kahvesinin acilisi var.Tüm blogcu arkadaslari davet ediyoruz,buyursunlar. Aynur Yaren

    www.ayyachat.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık Nalan,nefis görünüyor.Denenecekler listesinde yerini aldı.


    sevgiler....

    YanıtlaSil
  5. Cheesecake harika olmus,ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Nalan, muhteşem gözüküyor. Ellerine sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. canım harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar,

    Biz, yani Selcen ve Evren bir etkinlik hazırlamaya karar verdik. Karar verdik vermesine ama bir yandan da bizi bir telaş aldı ne yapalım diye. İstedik ki etkinliğimiz hem herkesin yüzünde bir tebessüm oluştursun hem de gönüllerimizi küçük hediylerle biribirine bağlasın. Sonunda karar verdik, yaklaşan anneler gününü de düşünerek ANNELER GÜNÜ & KALPTEN GELEN GÜZELLİKLER etkinliğini başlattık.

    Katılmak isteyen blogcu arkadaşlar annelergunu.kalptengelen@gmail.com’ a ad, soyad, blog adresleri ve hediyelerin gelmesini istedikleri adresin yazılı olduğu bir mail atacaksınız ve 10 Mayıs’ta yapılacak kura sonucunda birbiri ile eşleşenleri biz 11 Mayıs’ta mail ile bilgilendireceğiz böylece herkes sadece kime hediye alacağını öğrenmiş olacak. Ancak hediyeniz geldiğinde kimden geldiğini öğrenebileceksiniz. Hediyeleriniz elinize ulaştığında da bloğunuzdan yayınlayacaksınız. Eee bu arada annelere, anne adaylarına ve geleceğin annelerinin de anneler gününü kutlamış olacağız. İsterseniz yurt dışından isterseniz yurt içinden nereden olursa olsun etkinliğimiz herkese açık. İstediğiniz her şeyi hediye edebilirsiniz kendi ördüğünüz bir şal, yaptığınız bir reçel, bulunduğunuz yere ait yöresel bir şey, pastacılık malzemeleri, kitap vs vs vs…


    Son Katılma Tarihi: 10 Mayıs 2008
    Hediyeyi Ulaştırma Tarihi: 10 Haziran 2008
    Hediyelerinizi Bloglarınızda Bizlerle Paylaşma Tarihi: 12 Haziran 2008

    YanıtlaSil
  9. cok nefis gorunuyor.. yazın sıcagı daha mayıs ayında bizi bogmaya baslamisken ne guzel olurdu simdi bir dilim... ellerine saglik

    YanıtlaSil
  10. Cok lezzetli gorunuyor Nalan Hanim.. Bu blogda megerse bir hazine sakliymis.. Sayenizde bende mutfakta olacagim bu gidisle.. Emeginize, elinize ve yureginize saglik... Sevgiler

    Hatice

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim Hatice hanım sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA