02 Ocak 2008

SUPANGLE



Canımız tatlı bir şeyler yemek istediğinde bu tür sütlü tatlılar çok iyi oluyor.Hem hafif hemde yapılışı pratik oluyor çünkü.Bu tarifte ne zamandır eklenmeyi bekliyordu arşivde.Ayrıca evde kalmış kek parçalarını değerlendirmek içinde çok iyi oluyor.Afiyet olsun...



Malzemeler:


  • 1 lt süt

  • 1 su bardağı tozşeker( ben yarım su bardağı kullandım,siz kendi damak zevkinize göre ayarlayın)

  • 1 yumurta sarısı

  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un

  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao

  • 1 kare paket bitter çikolata



İçi için:
  • kek parçaları (evde kalan keklerinizi değerlendirebilirsiniz)


  • 2 yemek kaşığı damla çikolata


  • kekleri ıslatmak için vişne suyu yada süt yada arzu ettiğiniz herhangi bir meyve suyu

Üzeri için:

  • krem şanti


  • kiraz şekerlemesi yada fındık ,fıstık vs


HAZIRLANIŞI:
Tencereye 1 litre sütü alın.Üzerine yumurtasarısı ekleyin.Üzerine 1 çorba kaşığı un,2 çorba kaşığı nişasta,1 su bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı kakao ilave edip muhallebi kıvamında pişirn.Muhallebin altını kapatın tencereye bitter çikolatayı ilave edin.Kalıplara kek parçalarını koyarak ıslatın.Üzerine damla çikolata ekleyin.Hazırladığınız muhallebiyi paylaştırın üzerini süsleyerek servis edin.

 

20 yorum:

  1. Supangle benimde sevdiğim bir tatlıdır.evde kalmış kek ve bisküviler için harika.eline sağlık.Ben içine fstık taneleride atıyorum Daha bir lezzetli oluyor.Amatutsuz fıstık.Tavsiye ederim.İyi günler.
    ganteplezzetleri.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. kelebeklisaniyeler.blogcu.com03 Ocak, 2008 11:23

    supangle en sevdigim tatlilar arasindadir harika gorunuyor valla sabah sabah hasta hasta canim çekti ellerine saglik, enfes.

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglik canim cok severim bende

    YanıtlaSil
  4. supangle harika olmuş canım istedi doğrusu hemen yapmam lazım ayrıca kurabiyelerede bayıldım ellerine sağlık hoşcakal

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş, canım çok istedi:)

    YanıtlaSil
  6. Hersey gercekten harika gorunuyor ellerine saglik. Supersin.

    YanıtlaSil
  7. Nalan, ismine supangle değilde tembel pastası demek lazım aslında.
    Tadı pasta ama, emeksiz bir pasta.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Oh oh nefis olmuş. Evde hiç supangle yapadım. Yazdım tarifi kenara. Deneyeceğim mutlaka. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. hem hafif hemde sütlü nefis olmus elinize saglik

    YanıtlaSil
  10. mmm nefis görünüyor,ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  11. Hımmm çok şahane görünüyor; evdeki mevcut tatlılar bitsin, ilk iş bundan yapacağım. Ellerine sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil
  12. merhaba,sizin bende özel bir yeriniz var.bir gün nette bir yemek tarifi arıyordum ve size rastladım.bende yapabilirim bende bir yemek blogu kurabilirim dedim o gün ve kurdum.bu sayede bir sürü arkadaşım oldu.bir sürü değişik yemek öğrendim.valla çok teşekkür ederim.bende bloguma beklerim.tatlıda süper görünüyor.ellerinize sağlık,yüreğinize sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Çok teşekkür ederim hepinize arkadaşlar !

    İlker'ciğim ne güzel,çok sevindim sende iyi aramıza katıldın hemen ziyaretine gidiyorum :)

    YanıtlaSil
  14. Vişne suyuyla ışlanmış kekler ve suppangle off harika
    :)))

    YanıtlaSil
  15. ya hersee güzel de burda gösterdiiniz gibi olmuo bea :S hersei aynen yaptırdım olmadı

    YanıtlaSil
  16. benim en çok sevdiğim tatlılardan başındadır her fırsatta yaparım kendime ve misafirlerime ellerinize sağlık harika görünüyor

    YanıtlaSil
  17. çok güzel bayıldım öldüm öldüm bittim

    YanıtlaSil
  18. sinan özdemir tatlıları çok sewerim hele hele supangleyi daha çoook sewerim

    YanıtlaSil
  19. 2 kaşık kakao ile bu siyah rengi nasıl oluşturdun.Yoksa resim başka bir yerden alınma mı?

    YanıtlaSil
  20. Hayır resim bana ait tabiki olurmu öyle şey buradaki hiç bir şey alıntı değildir.
    Fotoğrafta her zaman gerçek renkler yansımıyor ışıktan dolayı ama 2 kaşık yeterli oluyor merek etmeyin.İyi marka koyu renk bir kakao kullanmanızda önemli.

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA