13 Mayıs 2007

LOKUM KEK




Sevgili Füsun'un kek ye etkinliği için yaptığı keki denedim geçenlerde.Kıvamı ve lezzeti çok güzel oldu .Tam keki servis yaparken gelen misafirlerim içinde güzel bir ikram oldu ve yiyen herkesten tam not aldı.Ertesi gün kekin tadı dahada güzelleşmişti ve bayatlama süreside uzun bir tarif denemenizi öneririm.Tarif için sizi Füsun'un sitesine yönlendiriyorum buradan ulaşabilirsiniz.Bende tarifi aynen ekliyorum:



4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Kek dilimlerini batırmak için 2 su bardağı Hindistan cevizi


Sos için:


2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım paket margarin
2 yemek kaşığı kakao

Sos için gerekli malzemelerin hepsi birlikte kaynatılır(3dk kaynaması yeterli)ve soğumaya bırakılır.


Yumurta ile şeker mikserle iyice çırpılır ,su ve yağ eklenerek bir süre karıştırılır.Daha sonra un ve kabartma tozuda eklenerek kaşıkla karıştırılır,yağlanmış kek kalıbına dökülür 180 derecedeki ısınmış fırında pişirilir.Kek tamamen soğuyunca dilimlenir.bütün dilimler önce sosa batırılır sonra hindistan cevizine her yeri bulanır.Dilimler yan yana dizilerek şekil verilir.


2 yorum:

  1. merhaba canım kekimi denemiş olman beni çok mutlu etti beğendiğinizede çok memnun oldum ellerine sağlık tarifinin başkaları tarafıdan yapılması ve beğenilmesi çok güzel hoşcakal

    YanıtlaSil
  2. Evet Füsun'cuğum bu insanı çok mutlu ediyor.Bende hep merak ediyorum acaba tariflerimi deneyen varmı ,beğendilermi diye :)

    Tarif için tekrar teşekkürler...

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA