11 Şubat 2007

TON BALIKLI LAZANYA

Malzemeler :
2 kutu ton balığı
1 kutu domates (konserve)
1 kutu mantar (konserve)
istege bagli olarak 1 kutu konserve mısır
1 bas iri sogan
3 diş sarımsak
3 tane yeşil biber
1 çay kasığı kekik
1 çay kaşığı kuru nane, kırmızı pul biber,tuz
1-2 kaşık salça
Lazanya
Beşamel sos :
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin
2 su bardağı soğuk süt
tuz,karabiber
Yapılışı :
Soğan,sarımsak ve yeşil biberler robottan geçirilir.
3 kaşık sıvı yağda çevirilip salça eklenir.
Sırasıyla ton balığı,mantar,mısır,domates ve baharatlar eklenip kendi suyuyla kapağını kapatıp pişmeye bırakılır.
Lazanyalar üzerindeki tarife göre pişirilip hazırlanır.
Ayrı bir yerde beşamel sos hazırlanır,2 kaşık margarin eritilir un ilave edilerek hafif pembeleşene kadar kavurlur.Üzerine 2 bardak soğuk süt yavaşça çırpılarak eklenir.Topaklanmaması için sürekli karıştırılarak 1,2 taşım kaynatılır.Ocaktan alınarak istenirse içine karabiber ilave edilir.(yaklaşık yarım çay kaşığı)
Lazanyayı pişireceğiniz fırın kabının en alt kısmını bir miktar beşamel sosla kaplayın. Üstüne lazanyalarınızı dizip tekrar beşamel sos döküp her tarafına yayın.
Üzerine hazırlamış oldugunuz karışımın yarısını yayıp tekrar lazanyaları dizip ilk basta yapılan işlemi tekrarlayın en üstüne kaşar rendesi ve istege bagli olarak 2 tane çırpılmış yumurta sürün .175C' de üzeri kızarana kadar pişirin.

2 yorum:

  1. Ellerine saglik Nalancim. Lazanyayi cok severim ama balikla aram hic iyi degil. Ispanaklisini yaparim daha cok. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. Ben ıspanaklı hiç denemedim Tuhfecim, aslında ıspanağı çok severim eminim öylede güzel olur.

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA