25 Aralık 2006

ÇİLEKLİ RULO PASTA
MALZEMELER

7 yumurta
1 pk vanilya
4 yemek kasığı pudra şekeri
3 yemek kasığı un
tepsiye sermek icin yaglı kağıt
çilek
KREMA
arzuya göre krem şanti, pasta kreması ,dondurma veya puding
üzerini süslemek icin ince kiyilmis badem ve pudra sekeri
YAPILIŞI
Fırın 175 dereceye ayarlanır. Yumurtanın beyazı ile sarısı ayrılır.Sarısına diger malzemeler eklenerek krema haline gelene kadar karırıştırılır.Ayrı bir yerde yumurta beyazları bir tutam tuz ile kar haline gelene kadar mikserle çırpılır.Diger karışımla birleştirilir ,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır.Çok fazla kızarmamasına dikkat etmek gerekiyor.Pasta cabuk pisiyor çünkü.Kürdan yardımı ile pisip pismedigine bakılır.Fırından çıkarıp yağlı kağıtla birlikte hafifçe ıslatılmış tezgaha alınır.( kagitttan kolay çıkması için )
Arasına arzuya göre krem şanti ,puding yahut dondurma sürüp ortasına 1 sıra çilek dizilir.Kağıt yardımı ile rulo yapılır.
Üzerine pudra şekeri ve badem serpiştirilir.
Aynı malzemeyi kakolu olarakta yapabilirsiniz, arasına kakolu puding ve cikolata parcaciklari eklenince o da degisik bir lezzet oluyor.

Bu arada katılmayı çok istediğim "kabak ye17" etkinliğini kaçırdım.Sevgili Vildan'ın blogundaki kabaklı tariflere mutlaka bakın derim ,herkesin eline sağlık.

6 yorum:

  1. merhaba
    pasta çok şık ve nefis görünüyor eline sağlık.

    hesna

    YanıtlaSil
  2. Hesnacım merhaba ziyaretin için sağol :)

    YanıtlaSil
  3. Çok hoş görünüyor pasta da diğer yemeklerde Nalancım. Bir patlıcan sever olarak şakşukayı denemeliyim, sunum da çok güzel. Ellerine sağlık, şimdiden iyi yıllar ve bayramlar...

    YanıtlaSil
  4. Semanur şakşukayı denemelisin çok güzel oluyor,sana ve ailenede mutlu yıllar ve iyi bayramlar dilerim canım...

    YanıtlaSil
  5. Ben bir turlu beceremiyorum su rulopasta isini gerci hic yagli kagitla denemedim bir dahaki sefere bakalim :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. mmmmm pasta nefis aldım tarifini kesinlikle deneyeceğim ustam olmuşmu diye gelirim tekrar

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA