24 Aralık 2006

ŞAKŞUKA

Malzemeler
  • 4-5 adet patlıcan
  • 5 adet sivri yada çarliston biber
  • 4 diş sarımsak
  • 4 adet iri domates
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı
Patlıcanları alaca soyup uzunlamasına 4'e bölerek küp küp doğrayın.Sıvıyağda kızartın.Ayrı bir kapta rendelenmiş domates, küçük doğranmış biber ,küçük kıyılmış sarımsaklar ve tozşekeri karıştırıp ocağa koyun.1 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuzunu ilave edin.Domatesler suyunu çekip koyu bir sos olana kadar pişirin.
İsterseniz sos ve patlıcanı karıştırıp servis tabağına alın yada servis tabağına aldığınız patlıcanların üzerine sosu dökerek maydanozla süsleyerek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA