19 Aralık 2006

KREMALI SALATALIK
Malzemeler
  • 2 salatalık
  • yeteri kadar sarımsaklı yoğurt
  • dere otu
  • 125 ml yemek kreması ,yada süzme yoğurt
Yapılışı
Salatalıklar halka seklinde ince ince kesilir daha sonra az bir tuz ile ovusturularak yumusamaları saglanır.Ayrı bir yerde sarımsaklı yogurt ve 1 paket yemek kreması karıştırılır. ( burada (Avusturya'da) iki çeşit krema var, yogurt kıvamında ve sıvı halde olanı . Ben yoğurt gibi yogun olanını kullaniyorum) daha sonra salataliklar yogurtla karıştırılır, icine biraz da cok ince kıyılmış dere otu katarak servis yapılır.
Serap teşekkürler canım eline sağlık...

KARIŞIK SEBZE MÜCVERİ


Malzemeler
  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 1,5 su bardağı un
  • 4 yumurta
  • tuz
  • karabiber
  • yarım şişe maden suyu (150 ml kadar)
Yapılışı
Sebzeleri rendeleyin.Büyük bir kapta yumurta un soda ve baharatları çırpın.Sebzeleri ekleyip hepsini güzelce birbirine yedirin.Büyükçe bir teflon tavaya sıvıyağ koyup kızınca bir kaşıkla karışımdan alıp tavaya koyun kaşıkla üzerini biraz düzleştirin.İki tarfınıda güelce kızartın.Kağıt havlu üzerine çıkarın .Fazla yağı emince servis tabağına alın.Dilerseniz sarımsaklı yoğurt yada cacıkla servis yapabilirsiniz.
Bu malzemelrle oldukça fazla mücver çıkıyor.Daha az olsun derseniz yarım ölçü malzeme kullanın.Tarif ve resimler için Serap'çığıma teşekkürler...

0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA