26 Eylül 2006

MAHLEPLİ POĞAÇA

Bu poğaçayı başka bir tariften esinlenerek, ilave malzemelerle uydurup yaptım.Sonuçta dışı gevrekiçi daha yumuşak ve mahlebinde verdiği lezzetle güzel poğaçalarım oldu.Eğer kaşar peyniriniz yoksa ezilmiş beyaz peynirde koyabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 150 gr kadar rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 paket yumuşamış margarin
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı mahlep
  • yarım su bardağı süt
  • 1paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un ,tuz

Yapılışı:
Peynirde dahil olmak üzere bütün malzemeyi yoğurun ,çok sert olmayacak bir hamur elde edin.10 dakika kadar dinlendirip ,yuvarlak şekil verin.Üzerine yumurta sarısı sürüp , susam serpin.175 derecede pişirin.

3 yorum:

  1. Merhaba, mahlepli kurabiye çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. Blogunuzu yeni keşfettim çok güzel tarifler var, izninizle sizi linklerime ekliyorum. Görüşmek üzere. SEvgiler.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba beğenmenize sevindim.Yemek blogunda henüz acemiyim.Linki eklediğiniz içinde çok teşekkürler
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık Nalancım mahlep hamurişlerine çok yakışıyor ben çok beğeniyorum diğer açmalarda harika görünüyor maşallah arkadaşım çok beceriklisin.İyi akşamlar diliyorum hoşcakal.

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA