12 Ekim 2016

KABAKLI BÖREK





Malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • 1 kalıp beyaz peynir
  • Yarım demet dere otu
  • 1 adet yumurta
  • Tuz,karabiber
  • 3 adet büyük kabak
  • Biraz sıvı yağ
Sosu için:
  • 2 adet yumurta
  • 125 gr eritilmiş margarin
  • 1 şişe maden suyu 
  • Yarım çay bardağı süt
Yapılışı:
  1. Kabağı rendeleyip fazla suyu varsa elinizle sıkın.Yumurta,ezilmiş peynir,ince kıyılmış dereotu,tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  2. Tepsiyi yağlayın.İlk yufkayı kenarları tepsinin dışında kalacak şekilde serin.Üzerine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin.İkinci yufkayı da büzdürerek koyun,yine yağ gezdirin.,üzerine kabaklı harcı yayın.Kalan iki yufkayı da aynı şekilde yaparak,tepsinin dışında kalan yufkayı üzerine kapatın.
  3. Böreği dilimleyin.Sos malzemelerini çırparak üzerine eşit şekilde dökün.1 saat buzdolabında bekletin.200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA Template by Ipietoon Cute Blog Design