12 Ekim 2016

ÇİKOLATALI VİŞNELİ PASTA







Malzemeler:

Keki için:

  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1.5 su bardağından biraz eksik toz şeker
  • 50 gr kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 150 gr yumuşamış margarin
  • 1 çay bardağı su ve süt karışımı  /  bardağın üçte biri süt,üçte ikisi sıcak su 
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
Krema için:
  • 2 kutu krema / 400 ml
  • 5 paket bitter çikolata / 400 gr
  • Dolu dolu 2 yemek kaşığı nutella veya kullandığınız herhangi bir fındık kreması
Arası için:
  • 400 gr kadar dondurulmuş vişne







Yapılışı:
  1. Öncelikle vişneleri tel süzgece koyarak üzerine 1 çay bardağı kadar sıcak su gezdirerek  çözülmesini ve suyunun tamamen süzülmesini sağlayın.
  2. Kek için kakao ve su süt karışımını bir kaseye koyarak çırpma teli ile karıştırıp kenara alın.
  3. Ayrı bir kapta margarin ve şekeri beyazlaşana kadar mikserle çırpın.Yumurtaları teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin.
  4. Vanilya,karbonat ve unu birlikte eleyerek azar azar ilave edin.En son kakaolu karışımı ekleyerek karıştırın.
  5. 25 cm çapında kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı koyarak o şekilde kelepçeyi kapatın.Kelepçenin dışına 2-3 cm kadar kağıt çıkmalı.Kağıdın üzerini ve kalıbın yanlarını margarinle iyice yağlayın.Biraz kakao serperek her yerine bulaşmasını sağlayın,ters çevirerek fazla kakaoyu silkeleyin.
  6. Kek harcını döküp üzerini düzleştirin.Kalıbı 2 - 3 kez hafifçe tezgaha  vurun.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin.Kürdanla pişip pişmediğini kontrol ederek fırından alın.Soğumaya bırakın.Kek iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkararak ortadan iki eşit parçaya bölün.Üst parçayı ters çevirip servis tabağına alın.
  7. Vişnelerin suyuna 1 yemek kaşığı toz şeker ilave ederek karıştırın.İlk parçayı vişne suyu ile ıslatın.
  8. Krema için çikolatayı ufak parçalara kırarak büyük bir cam kaseye alın.Benmari usulü eritin..(Kaynayan suyun üzerine daha küçük bir kap koyarak suyun buharı ile çikolatanın erimesini sağlayın kabın tabanı suya değmemeli) Üzerine nutellayı ilave ederek mikserle çırpın.2 kutu soğuk kremayı ilave ederek mikserle bir kaç dakika karışıp ,kabarana kadar çırpın.Kremanın yarısını üzeri için ayırın.
  9. Kalan kremanın yarısını kekin üzerine yayın.Vişneleri dizin ve kalan kremayı vişnelerin üzerine yayın.Biraz donması  için buzdolabına koyarak 20-30 dakika kadar bekletin.Çıkarıp kekin diğer parçasını taban kısmı üste gelecek şekilde üzerine kapatın.Vişne suyu ile ıslatın.Kalan kremayı pastanın her yerine eşit şekilde kaplayın.Dilediğiniz şekilde süsleyebilir yada doğal haliyle bırakabilirsiniz.Ben çay kaşının tersini kullanarak şekil verdim.
  10. 5-6 saat ,hatta mümkünse 1 gece dolapta bekledikten sonra servis yapın.







0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA