14 Ekim 2016

FINDIK EZMELİ KURABİYE




Malzemeler:
  • Tepeleme 4 yemek kaşığı yumuşamış margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 poşet toz krem şanti
  • Aldığı kadar un
İçi için:
  • İri taneli fındık ezmesi ve nutella karışımı
  • üzeri için yarım ceviz taneleri




Yapılışı:
  1. Un ve kabartma tozu dışında ki malzemeleri yoğurma kabına alarak karıştırın.Kabartma tozunu ve azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur yapın.Yeteri kadar fındık ezmesine 2-3 yemek kaşığı nutella ekleyip karıştırın.
  2. Cevizden büyük parçalar koparın elinizle yassıltıp içine 1 tatlı kaşığı fındık ezmesi koyup kapatıp yuvarlak şekil verin.
  3. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.Üzerlerine yarım ceviz tanesi koyun.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika kadar fazla pembeleşmeden pişirin.
  4. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA Template by Ipietoon Cute Blog Design