17 Eylül 2016

MUZLU PUDİNG



Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket vanilya 
  • 1 kutu krem şanti
  • 2 adet muz
  • Yulaflı yada tam buğdaylı bisküvi
  • 1 çay bardağı süt
Yapılışı:

Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin kenara alın.Muzları dilimleyin.
  1. Tencereye un,şeker ve nişastayı koyup karıştırın.Üzerine 1 litre sütü ekleyip ocağa alın.Karıştırarak göz göz olup kaynayıncaya kadar pişirin.
  2. Ocaktan alıp margarini ekleyin karıştırın.1 kutu (2 poşet) krem şanti ve 1 çay bardağı sütü,vanilyayı ekleyip mikserle iyice çırpın.
  3. Kupların dibine1-2 kaşık muhallebiden koyun.Üzerine kaşıkla bir kat bisküvi dökün.yine biraz muhallebi ve bisküvi koyarak üzerine ve kabın yanlarına muz dilimleri dizin.Üzerine yine muhallebi muz ve biraz bisküvi ekleyin,ılındıktan sonra buz dolabına koyup,soğuyunca servis yapın.







0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA