10 Haziran 2016

TAHİNLİ KEK



Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1çay bardağı tahin
  • 1 paket kabartmatozu
  • 2 su bardağı un
  • İri kırılmış ceviz içi
Üzeri için isteğe bağlı olarak  yarım su bardağı tahine 3 yemek kaşığı pudra şekeri ilave edip karıştırın.Üzerine gezdirin.

Yapılışı:

  1. Şeker ve yumurtayı güzelce çırpın.Tahin,sıvıyağ ve suyu ekleyip karıştırın.
  2. Kabartma tozu ve unu ekleyerek sadece karışana kadar çırpın.Cevizi ekleyin.Yağlanmış kalıba dökerek önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin.Fırından çıkarmadan önce mutlaka kürdanla kontrol edin.Gerekirse biraz daha pişirin.
  3. Kek ılındıktan sonra dilerseniz üzerine tahinli karışımdan dökün.



0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA