04 Eylül 2015

ZENCEFİLLİ KURABİYE


 Malzemeler:

  • 2 büyük yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 + 1/3 cup şeker
  • 1/4 cup pekmez
  • 1,5 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 180 gr eritilmiş soğutulmuş margarin veya tereyağı
  • 4 cup un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • kurabiyeleri bulamak için ayrıca toz şeker



Yapılışı:

  1. Kuru malzemelerin hepsini bir kaba alarak karıştırın.
  2. Yağ,pekmez ve yumurtaları mikserle karıştırın.Kuru malzemeleri ve limon kabuğunu tahta kaşıkla karıştırarak azar azar ekleyin karıştırın.Oldukça cıvık bir hamurunuz olacak daha fazla un ilave etmeyin.Daha kolay şekil vermek için hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  3. Cevizden biraz daha büyük parçalar alarak toz şeker koyduğunuz kaseye atın her yerini şekere bulayarak yuvarlayın.( ben dondurma kepçesi ile alıp şekere buladım)
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 6-7 cm aralıkla dizin.Önceden ısıtılmış fırında 10-11 dk pişirin.Herkesin fırını farklı olduğundan pişme süresi 1-2 dakika farklılık gösterebilir.Kurabiyelerin içi yumuşak ve hafif nemli olmalı pişmedi diye düşünerek süreyi uzatmayın kuru kurabiyeleriniz olur.




0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA Template by Ipietoon Cute Blog Design