20 Mayıs 2015

GİRİT KABAĞI


Malzemeler:
  • 4 adet orta boy girit kabağı
  • 250 gram kıyma
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça (1 kaşığı içine diğeri suyuna)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz,karabiber,pulbiber
  • biraz kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
  1. Kabakları yıkayarak içlerini oyun,içlerine biraz tuz serpin,(ben kabuklarını soymadan isterseniz soyabilir yada tırtıklı soyma bıçağı ile kazıyabilirsiniz)
  2. .Soğanı ince ince kıyın1 kaşık salça ve zeytinyağı dışındaki malzemeleri  ekleyip güzelce karıştırın.Harcı bütün kabaklara pay edip doldurun.
  3. Tencereye yağı alıp salçayı biraz soteleyin kabakları dizip yarısına gelecek kadar sıcak su ve tuz ilave edin.Kabaklar yumuşayıncaya kadar ocağın küçük gözünde pişirin.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA