Malzemeler:
- 4 adet orta boy girit kabağı
- 250 gram kıyma
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça (1 kaşığı içine diğeri suyuna)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz,karabiber,pulbiber
- biraz kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
- Kabakları yıkayarak içlerini oyun,içlerine biraz tuz serpin,(ben kabuklarını soymadan isterseniz soyabilir yada tırtıklı soyma bıçağı ile kazıyabilirsiniz)
- .Soğanı ince ince kıyın1 kaşık salça ve zeytinyağı dışındaki malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın.Harcı bütün kabaklara pay edip doldurun.
- Tencereye yağı alıp salçayı biraz soteleyin kabakları dizip yarısına gelecek kadar sıcak su ve tuz ilave edin.Kabaklar yumuşayıncaya kadar ocağın küçük gözünde pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder